Clos La Rosé

Rubiininpunainen laadukas bordeauxinviini.

Laadukas bordeaux historialliselta Clos la Rosen viinitarhalta. "Clos" on alue, jota ympäröi matala kivimuuri, joka mahdollistaa vangitsemaan auringon lämmön. Carlesien perheen omistaman Clos la Rosen viinitarhan nimi "Ruusu" symboloi kevään ensimmäisiä ruusuja ja viittaa köynnösrivien päihin istutettuihin, varhain keväällä kukkiviin ruusuihin, jotka sijaitsevat jokaisen viiniköynnösrivin lähellä auttaen viininviljelijää havaitsemaan kirvat ja erilaiset sairaudet. 4 ha:n alue on luokiteltu Saint-Emilion "Grand Cru":ksi.

Täyteläisen tumman rubiininpunaisen viinin värireuna taittaa hieman tiilen suuntaan, ja runsas tuoksu vahvistaa viinin saaneen jo tovin ikääntyä: marjainen tiiviys muistuttaa suorastaan mustetta, ja mustaherukan sekä luumun seasta löytyy niin kuivattua mustikkaa, ylikypsää luumua, punaista paprikaa ja keitettyjä vihanneksia kuin lakritsia, kahvia, nahkaa ja laventeliakin.

Suussa kuivan ja täyteläisen viinin tiivistä marjaisuutta tasapainottavat runsaat hapot ja tuntuvat kypsät tanniinit, ja jälkimaku viipyilee pitkään esitellen aromiensa kirjoa. Laadukas bordeauxviini on ikääntynyt tyylillä ja kruunaa laatupihvin tai paistin erityisesti, kun lisukkeena tarjotaan sieniä, yrttejä tai vihreitä höyrytettyjä kasviksia.

Erittäin hyvä hinta/laatusuhde 11-vuotiaalle Saint-Emilion Grand Cru:lle!

 

Vegaaninen

Kasvuympäristö

Ranska, Bordeaux

Valmistus

Kypsytys tammitynnyrissä 12 kk (20 % uutta ja 80 % vanhaa – 1. ja 2. täyttö).

Väri

Täyteläisen tumma tiilenpunainen

Tuoksu

Runsas tuoksu vahvistaa viinin saaneen jo tovin ikääntyä: marjainen tiiviys muistuttaa suorastaan mustetta, ja mustaherukan sekä luumun seasta löytyy niin kuivattua mustikkaa, ylikypsää luumua, punaista paprikaa ja keitettyjä vihanneksia kuin lakritsia, kahvia, nahkaa ja laventeliakin.

Maku

Hapankirsikkainen, viikunainen, karpaloinen, nahkainen ja kevyen tamminen.

Ruokasuositus

Erinomainen kumppani riista ja pataruuille, sekä käy erinomaisesti myös miedoimpien juustojen ja naudan kanssa.

Juusto
Nauta
Riista
Maa
Ranska
Alue
Bordeaux
Tuottaja
Maison Carles
Appellaatio
AC Saint-Émilion Grand Cru
Rypälelajike
100 % Merlot
Alkoholipitoisuus
15,00 %
Sokeripitoisuus
0,00 g/l
Happopitoisuus
5,50 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko
Tuote Alkossa
Clos La Rosé
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »