Coral Reef Chardonnay-Semillon

Samannimisen joen mukaan nimetty Murrayn laakso Kaakkois-Australiassa kukoistaa ihmisen toimesta. Välimerellinen ilmasto soveltuu hyvin monenlaisen sadon kasvattamiseen runsaine aurinkotunteineen, lämpimine kesineen ja lauhkeine talvineen, mutta ennen George ja William Chaffeyn kastelusysteemien kehitystyötä 1870-luvulla alue oli aivan liian kuiva. Kastelusysteemien ansiosta Murrayn alueesta on tullut kaupallisesti tärkeä, niin viinin kuin muidenkin viljelykasvien osalta.

Coral Reef Chardonnay-Semillon on valmistettu australialaisten suosimista aromikkaista lajikkeista, jotka nauttivat runsaasta auringosta. Chardonnay vastaa hedelmäisistä aromeista, kun taas Semillon tuo viiniin öljyistä tekstuuriaan.

Keskivaalea sitruunankeltainen viini tuoksuu varsin hedelmäiselle, siitä voi erottaa hunajamelonia, aprikoosia, ananasta, appelsiinin kukkaa ja omenaa. Suussa kuiva ja raikas kokonaisuus, jonka jälkimaussa tuntuvat limearominen hapokkuus sekä suuta supistava mineraalisuus. Puhdas ja eläväinen viini on ilahduttava kesäjuoma, joka sopii monenlaisille kalaruoille, runsaille salaateille ja kesäisille piirakoille.

Väri

Sitruunankeltainen

Tuoksu

Hedelmäinen, siitä voi erottaa myös hunajamelonia, aprikoosia, ananasta, appelsiinin kukkaa ja omenaa.

Maku

Ananaksinen, aprikoosinen, mineraalinen

Ruokasuositus

Kalaruoat ja salaatit

Maa
Australia
Tuottaja
Grands Chais De France
Alkoholipitoisuus
13,00 %
Sokeripitoisuus
5,00 g/l
Happopitoisuus
5,70 g/l
Pullokoko
0,75 l
Korkki
Kierrekapseli
Valikoimat
Vähittäismyynti, Alko, Suoramyynti
Tuote Alkossa
Coral Reef Chardonnay-Semillon 2017
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »