Domaine des Carabiniers Lunar Apogé Côtes du Rhône

Lunar Apogé  Côtes du Rhône – persoonallinen viini biodynaamiselta perhetilalta

Sisarukset Fabien ja Magali johtavat yhdessä 4. sukupolven perhetilaansa Roquemauressa Côtes du Rhônen viinialueella. Heidän viinitarhojaan on hoidettu jo pitkään luonnonmukaisesti: heidän isänsä ansaitsi luomusertifikaatin jo vuonna 1997 ja sisarusten johdolla tila muutettiin täysin biodynaamiseksi. Vuonna 2009 Demeter-sertifioitu tila kukoistaa, ja viinien persoonallinen laatu kertoo kasvien hyvinvoinnista.

Luonnonhiivoin käyneet Grenache (50%), Syrah (25%), Mourcedre (15%) ja Cinsault (10%) muodostavat yhdessä muhevan maanläheisen kokonaisuuden, joka säestää luonteikkaasti lihapiirakat, lihaisat pastat, sienirisotot ja haudutetut lihapadat.

Aavistuksen tiileen taittavan punaviinin tuoksu on runsas ja rehevän maalaismainen: Siitä voi aistia kirsikkaa, orvokkia, lakritsia, mustapippuria, keitettyjä vihanneksia ja nahkaa.  Suussa kuiva viini jatkaa runsaan mutta hellän marjaisella maulla, jota elävöittävät miellyttävä hapokkuus ja maltilliset kypsät tanniinit. Keskitäyteläinen kokonaisuus on persoonallinen ja tasapainoinen: luonteikas maalaismaisen herttainen viini, josta teollinen kliininen tuotanto on kaukana.

Väri

Tiilenpunainen

Tuoksu

Tuoksussa kirsikkaa, orvokkia, lakritsia, mustapippuria, keitettyjä vihanneksia ja nahkaa

Maku

Suussa kuiva viini jatkaa runsaan mutta hellän marjaisella maulla, jota elävöittävät miellyttävä hapokkuus ja maltilliset kypsät tanniinit

Ruokasuositus

Lihapiirakat, lihaisat pastat, sienirisotot ja haudutetut lihapadat.

Maa
Ranska
Tuottaja
Domaine des Carabiniers
Appellaatio
AC Cotes du Rhone
Alkoholipitoisuus
13,00 %
Sokeripitoisuus
3,00 g/l
Happopitoisuus
5,00 g/l
Pullokoko
0,75 l
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Suoramyynti
Tuotteet Alkossa
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »