Calvet Crémant de Bordeaux Brut

Bordeaux on yksi Ranskan kahdeksasta viinialueesta, jolla on oikeus nimetä kuohuviininsä Crémantiksi. Sana kuvaa kuohuviinin kermaista moussea, ja sen säädökset ovat tiukat: alueittain määritellyt rypäleet (tässä tapauksessa Semillon 70% ja Cabernet Franc  30%) tulee poimia käsin, niiden tertut tulee puristaa kokonaisina ja vain osittain, ja myös niiden kuplakäymisen tulee tapahtua pulloissa samppanjan tapaan. Crémantin tulee kypsyä pullossa hiivasakkansa päällä vähintään 9 kuukauden ajan ennen uudelleen korkitustaan ja myyntiin laskuaan.

Vaalea oljenkeltainen viini tuoksuu avoimen omenaiselle, persikkaiselle, greipille ja aavistuksen ruohoniitylle, jonka seassa kukkivat leinikit. Suussa viini on kuiva, ryhdikkään hapokas ja mousseltaan reipas. Keskitäyteläinen makumaailma toistaa tuoksun aromit ja jättää jälkeensä raikkaan hedelmäisen fiiliksen. 

Ruokasuosituksena raikkautta kaipaavat kalaruoat, piiraat ja ruokaisat salaatit.

Väri

Vaalea oljenkeltainen

Tuoksu

Avoimen omenaiselle, persikkaiselle, greipille ja aavistuksen ruohoniitylle, jonka seassa kukkivat leinikit

Maku

Viini on kuiva, ryhdikkään hapokas ja mousseltaan reipas. Keskitäyteläinen makumaailma toistaa tuoksun aromit ja jättää jälkeensä raikkaan hedelmäisen fiiliksen.

Ruokasuositus

Ruokasuosituksena raikkautta kaipaavat kalaruoat, piiraat ja ruokaisat salaatit.

Maa
Ranska
Tuottaja
Grands Chais De France
Appellaatio
AC Cremant de Bordeux
Alkoholipitoisuus
11,50 %
Sokeripitoisuus
12,30 g/l
Happopitoisuus
6,40 g/l
Pullokoko
0,75 l
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko
Tuote Alkossa
Calvet Crémant de Bordeaux Brut 2016
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »