Franck Millet Pouilly-Fumé

Raikas ja suussa sulava klassikko

Franck Millet on arvostettu kolmannen sukupolven perheomistuksessa oleva viinitila. Domaine Franck Millet viinitila sijaitsee Buén kylässä Sancerren viinialueella Loirejoen laaksossa ja koostuu 22 hehtaarista viinitarhoja. Tuotannon jatkuvana tavoitteena on saavuttaa paras tasapaino ja paras tyypillinen luonne jokaiselle vuosikerralle. Domaine Franck Millet tuotantoon kuuluu valkoviinit Sauvignon Blanc rypäleestä, punaviini Pinot Noir rypäleestä ja rosé viini. Rypäleet ja rypäleen puristemehu valitaan tarkasti optimaalisen laadun takaamiseksi. Erilaisissa viinikilpailuissa saavutetut palkinnot ja mitalit sekä erittäin positiiviset lehdistössä julkaistut arvostelut ovat osoitus hienosta työstä ja viinien korkeasta laadusta. 

Raikas ja suussa sulava klassikko, aromiltansa monivivahteinen viini. Tuoksussa kypsää keltaista hedelmää ja Mirabelle-aprikoosia sekä raikkaan greipin ja sitruunan aromeja. Suutuntumaltaan viini on kuiva, nuorekkaan eloisa, raikas ja sulava sekä kevyen mineraalisuuden sävyttämä. Kokonaisuus on hyvin balansoitu ja jättää veden kielelle nostattavan jälkivaikutelman. AOP

Vuoden Viinit 2021 – Pronssimitali

Kasvuympäristö

50 % savi-kalkkikiveä ja 50 % piikivimaata.

Valmistus

Hidas, matalan lämpötilan alkoholikäyminen lämpösäädetyissä ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa altaissa 7-10 viikkoa. Ei malolaktista käymistä. Sakkaa sekoitetaan 3-5 viikon ajan, jonka jälkeen kevyt suodatus. Kestää ikääntymistä 4-5 vuotta.

Väri

Vaaleankeltainen hopeanvärisillä sävyillä

Tuoksu

Tuoksussa kypsää keltaista hedelmää ja Mirabelle-aprikoosia. Raikkaan greipin ja sitruunan aromeja.

Maku

Suutuntumaltaan viini on nuorekkaan eloisa, raikas ja sulava. Kypsää hedelmää, kuten persikkaa ja aprikoosia, mutta raikkaan mineraalisuuden kera.

Ruokasuositus

Äyriäiset, savustettu kala, aperitiivi, kasvisruoka

Maa
Ranska
Alue
Loire
Tuottaja
Domaine Franck Millet
Appellaatio
AC Pouilly Fumé
Rypälelajike
100 % Sauvignon
Alkoholipitoisuus
12,50 %
Sokeripitoisuus
2,50 g/l
Happopitoisuus
4,50 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
Franck Millet Pouilly Fume
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »