La Brique Clos Fleuri artisanal

Clos Fleuri artisanal  on laatuluokiteltu perinteinen normandialainen artesaanisiideri. Valmistus on sallittua ainoastaan hyväksytyistä siideriomenalajikkeista, ja myös niiden keskinäinen suhde on tarkoin määrätty. Omenat on pilkottu, puristettu, ja omenamäskin on annettu läpikäydä ”keeving” -asettuminen ennen luonnollista hidasta käymistään. Viiniä ei ole pastöroitu, ja sen luonne on siksi herttaisen maalaismainen.

 

Keskisyvän meripihkanvärisen siiderin tuoksu on rehevä: siitä voi aistia niin raikkaita omenoita kuin ylikypsiä ja hieman ruskettuneitakin, persikkaa ja ripauksen kaneliomenapiirakkaa. Suussa puolikuiva, mutta aitojen omenien happojen ansiosta raikas. (Ranskalaiset perinteiset siiderit eivät ole koskaan täysin kuivia, vaikka sana brut viittaakin kuivempaan tyyliin.) Täyteläinen suutuntuma pehmeine kuplineen vie kohti jälkimakua, joka on kuin omenakori: tulvillaan maalaismaista eloa.

Väri

Keskisyvä meripihka

Tuoksu

kypsää sekä ruskettunutta syysomenaa, persikkaa ja ripaus kaneliomenapiirakkaa

Maku

puolikuiva, mutta aitojen omenien happojen ansiosta raikas. Täyteläinen suutuntuma pehmeine kuplineen vie kohti elävän maalaismaista jälkimakua.

Ruokasuositus

Nautiskeluun, kevyeiden ruokien kaveriksi

Maa
Ranska
Tuottaja
La Brique
Alkoholipitoisuus
4,50 %
Sokeripitoisuus
30,00 g/l
Pullokoko
0,33 l
Korkki
Kierrekapseli
Valikoimat
Vähittäismyynti, Alko
Tuote Alkossa
La Brique Clos Artisan
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »