Prado Rey Gran Reserva

PradoRey Finca Real Sitio de Ventosilla Gran Reserva 2009 – harvinaisuus Ribera del Duerosta

Saimme pienen erän harvinaista viiniä, jota tuotetaan vain hienoimpina vuosina. Itseasiassa ennen vuosikertaa 2009 kyseinen single vineyard eli tarhaviini on ilmestynyt ainoastaan vuosina 1999 ja 2004!

Real Sitio de Ventosilla -tarha sijaitsee 813m merenpinnan yläpuolella Duero -joen yläjuoksulla, jossa rypäleet nauttivat mannermaisen ilmaston lämpötilavariaatioista.  Niukka satomäärä takaa rypäleiden tiiviin laadun, ja kyseistä viiniä varten jokainen terttu on valikoitu käsin. 95% Tempranilloa, 3% Cabernet Sauvignonia ja 2% Merlot’a sisältävä viini on kypsynyt ranskalaisissa tammitynnyreissä 24 kuukauden ajan ennen pullotustaan.

 

Väri

Syvä, reunoiltaan jo tiilen värinen

Tuoksu

tuoksuu runsaan marjaisalle ja kehittyneelle: ylikypsän kirsikan ja karhunvatukan lisäksi siitä voi aistia kuivunutta vadelmaa ja mustikkaa, puun kaarnaa, keitettyä luumua, balsamicoa, viiliä, paahteisuutta, horsmaa, märkiä lehtiä…

Maku

Suussa kuiva ja edelleen hapokas viini on muhkea ja moniulotteinen kuten tuoksukin. Tanniinit ovat iän myötä pehmenneet, mutta kuivattavat edelleen mukavasti ikeniä jättäen suuhun kuivuneiden marjojen yrttisen fiiliksen.

Ruokasuositus

Medium paistettu sisäfile ja uunikasvikset. Sopiiv myös loistavasti juustojen seuraksi nautittavaksi.

Maa
Espanja
Tuottaja
Bodegas Pradorey
Appellaatio
DO Ribera del Deuro
Alkoholipitoisuus
15,00 %
Sokeripitoisuus
2,00 g/l
Happopitoisuus
5,40 g/l
Pullokoko
0,75 l
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko
Tuote Alkossa
Prado Rey Gran Reserva 2009
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »