Neleman Macabeo

Neleman Macabeo – hiilijalanjäljeltään neutraali luomuviini

Nelemanin luonnonmukaiset viinitarhat sijaitsevat 800-1000 metrin korkeudella DO Valenciassa, las Hoces del Cabrielin luonnontilaisen metsän suojissa. Neleman on tanskalainen unelma tuottaa hiilijalanjäljeltään neutraaleja viinejä minimaalisella interventiolla, luonnon kiertokulkua ja paikallisten lajikkeiden ominaispiirteitä kunnioittaen.

 20-vuotiaista Macabeo-köynnöksistä käsinpoimitut tertut on murskauksen ja hellän puristuksen jälkeen käytetty puoliksi ranskalaisissa tammitynnyreissä, joissa viinin on annettu myös kypsyä 4 kuukauden ajan. Toinen puoli lopullisesta blendistä on käytetty lämpökontrolloiduissa terästankeissa raikkaan hedelmäisten aromien vaalimiseksi. Viini on paitsi hiilijalanjäljetön myös luomu – ja vegaanisertifioitu.

 

Keskisyvän oljenkeltaisen viini tuoksu on runsas ja lajikkeelle tyypillisen kukkea. Kuikkaheinikon lisäksi siitä voi aistia myös keltaisia luumuja, vihreitä viinirypäleitä, kamomillaa ja aavistuksen verran tammea. Suussa kuiva, keskihapokas ja rakenteeltaan kepeä viini on maultaan suorastaan pureksittavan hedelmäinen ja pitkä. Viinin parissa viihtyy ilman ruokaakin, mutta se kantaa kauniisti herkät merenelävät kuten sashimit, kampasimukat tai vaalean järvikalan keväisten vihannesten ja vaikkapa uusien perunoiden kera.

Väri

Keskisyvän oljenkeltaisen

Tuoksu

Tuoksu on runsas keltaisia luumuja, vihreitä viinirypäleitä, kamomillaa ja aavistuksen verran tammea.

Maku

Suussa kuiva, keskihapokas ja rakenteeltaan kepeä viini on maultaan suorastaan pureksittavan hedelmäinen ja pitkä.

Ruokasuositus

kampasimukat tai vaalean järvikalan keväisten vihannesten ja vaikkapa uusien perunoiden kera

Maa
Espanja
Tuottaja
Bodegas Neleman
Appellaatio
DO Valencia
Alkoholipitoisuus
12,00 %
Sokeripitoisuus
1,40 g/l
Happopitoisuus
6,69 g/l
Pullokoko
0,75 l
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko
Tuote Alkossa
Neleman Organic Macabeo 2018
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »