L.A. Cetto Petite Sirah

omera punaviini ”Meksikon Napa Valleysta”: L.A. Cetto Petite Sirah

Aluenperin Italian Trentosta lähtöisin oleva Cetton perhe on viljellyt ja valmistanut viiniä Meksikon Valle de Guadalupessa ho kolmessa sukupolvessa.  USA:n Kalifornian eteläistä jatketta Meksikon Baja Californiaa kutsutaan ”Meksikon Napa Valleyksi”, ja se on yhä suositumpi viini- ja ruokaturismin kohde. Baja Californian ilmasto on USA:n puoleisia viinialueita lämpimämpi, mutta viilentävä merivirta mahdollistaa myös siellä viinien viljelyn.

 

Alueelle tyypillinen Petite Sirah on alun perin Ranskassa risteytetty lajike, joka kulki siirtolaisten mukana amerikkoihin. Kehittäjänsä mukaan sitä kutsutaan myös Durifiksi, mutta Petite SIrah kuvastaa sen luonnetta paremmin: toisen vanhempansa, Syrahin mukaisesti se on tummia marjoja tarjoileva, runsaan hapokas ja tanniininen lajike, mutta sillä on erityisen pienet rypäleet.

 

Viiniköynnökset ovat iältään 18-25 -vuotiaita. Viini on käytetty lämpökontrolloiduissa terästankeissa.

 

Tummanpuhuva viini on aromeiltaan muhkea, tummamarjainen ja rouhean mausteinen. Runsaan makuisena, täyteläisenä ja tomeran tanniinisena se soveltuu erinomaisesti Baja Californian kuuluisille grilliruoille ja lihapadoille. Lampaan kare, lankkupihvi ja grillimarinoitu possunkylki, mustapapukastikkeet ja hiillostetut paprikat nauttivat tästä meksikolaisesta amigosta!

Väri

Tummanpuhuva rubiini

Tuoksu

tummaa kirsikka, karhunvatukka, mustaherukka, mustapippuri

Maku

Kuiva, muhkea, täyteläinen, runsaan mausteinen ja tummamarjainen, rouhean tanniininen

Ruokasuositus

Lampaan kare, marinoitu possunkylki, papukastikkeet, hiillostettu paprika

Maa
Meksiko
Tuottaja
Valade & Transandine
Appellaatio
Valle de Guadalupe
Alkoholipitoisuus
14,00 %
Sokeripitoisuus
0,00 g/l
Happopitoisuus
5,30 g/l
Pullokoko
0,75 l
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko
Tuote Alkossa
L.A. Cetto Petite Sirah 2016
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »