Neleman Bobal

Neleman Bobal – rakenteeltaan uljas ja puhdasarominen gastronominen lupaus

Valencian alkuperäislajike Bobal kasvaa perinteiseen tapaan harvakseen pensaan muodossa. Viiniin on käsin valikoitu parhaiden vanhojen köynnösten rypäletertut, jotka rankojen poiston ja murskauksen jälkeen on jätetty käymään omilla hiivoillaan avoimissa 700 litran astioissa. Malolaktisen käymisen jälkeen viinin on annettu kypsyä sekä uusissa ranskalaisissa tammitynnyreissä että vanhoissa 1000 litran ranskalaisesta tammesta valmistetuissa tankeissa. 

 

Syvän rubiininvärisen viinin uljas tuoksu on tiiviin marjainen. Siitä voi aistia karhunmarjaa, karpaloa, kirsikkaa, hiiltynyttä puuta, tuhkaa, vaniljajugurttia, kuivattua mustikkaa ja herukan kuorta. Suussa täyteläistä ja tiivistä marjaisuutta kannattelevat ryhdikkäät hapot sekä tuntuvat mutta kypsän pehmeät tanniinit. Pitkässä ja miellyttävästi ikeniä kuivattavassa maussa toistuvat tuoksun aromit, yksi kerrallaan.

 

Viini on gastronomin unelma: rakenteeltaan ja maultaan se soveltuu juhla-aterialle, jossa tarjoillaan parhaita voimakkaan makuisia lihoja, muhkeita patoja tai pihvejä, tomaattista ratatouillea tai papupataa, kovia juustoja ja rasvaisia laatumakkaroita.

 

Viini on paitsi luomu- myös vegaanisertifioitu. Se on tuotettu neutraalilla hiilijalanjäljellä ja minimaalisella puuttumisella tekeytymisessään mehusta viiniksi.

Väri

rubiinin värinen

Tuoksu

tuoksu on karhunmarjaa, karpaloa, kirsikkaa, hiiltynyttä puuta, tuhkaa, vaniljajugurttia, kuivattua mustikkaa

Maku

karhunvatukkahilloinen, herukkainen, mustikkainen, pippurinen, lämmin

Ruokasuositus

Suussa täyteläistä ja tiivistä marjaisuutta kannattelevat ryhdikkäät hapot sekä tuntuvat mutta kypsän pehmeät tanniinit

Maa
Espanja
Tuottaja
Bodegas Neleman
Appellaatio
DO Valencia
Alkoholipitoisuus
14,50 %
Sokeripitoisuus
1,80 g/l
Happopitoisuus
5,80 g/l
Pullokoko
0,75 l
Korkki
Muu suljenta
Valikoimat
Alko
Tuote Alkossa
Neleman Organic Bobal 2017
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »