Plaimont Héritage Saint Mont red

Plaimont koostuu yli 800 viininviljelijäperheestä, joilla on kaikilla yhteinen tahtotila: kehittää omaa kotiseutuaan. Yhteisöllisyys kulkee heidän toimintansa ohjenuorana eikä rajoitu pelkästään tietotaidon jakamiseen viinin viljelyssä tai valmistuksessa: Plaimont tukee mm. paikallisia musiikkifestivaaleja, kulttuurishistoriallisten rakennusten kunnostustöitä, viiniturismin edistämistyötä ja paikallisten alkuperäislajikkeiden tutkimusta ja konservointia. Yhdessä he ovat mm. nostaneet AOC Saint Mont -viinialueen uuteen nousuun. Toisin kuin suuryritys, joka ostaa rypäleitä useilta pienviljelijöiltä ja siksi väistämättä tasapäistää yksilöllisiä tuottajia, Plaimont pyrkii teroittamaan kunkin terroirin identiteettiä.

 

Kasvuympäristö

Lounais-Ranska, AOC Saint Mont

Valmistus

Tannat, Cabernet Sauvigon ja Pinenc –rypäleet on kaikki poimittu omassa optimaalisessa aikataulussaan ja vinifioitu erikseen 24 tunnin kylmämaseraation jälkeen. Malolaktinen käyminen on tapahtunut luonnollisesti, jonka jälkeen viinit on sekoitettu ja lopputuloksen viimeistelemiseksi niiden on annettu levätä suurissa terästankeissa vuoden ajan, primääriä hedelmäisyyttä vaalien.

Väri

Rubiininpunainen

Tuoksu

Viini tuoksuu kypsän hedelmäiselle tarjoillen luumua, mustaherukkaa ja maltillista mausteisuutta.

Maku

Kuiva, runsas makumaailma on tasapainoinen ja rouhean tanniininen.

Ruokasuositus

Hyvä kumppani rouheille liharuoille sekä ratatouillelle.

Maa
Ranska
Alue
Lounais-Ranska
Tuottaja
Plaimont Producteurs
Appellaatio
AOC Saint Mont
Rypälelajike
Tannat, Cabernet Sauvignon, Pinenc
Alkoholipitoisuus
14,00 %
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Ravintolamyynti
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »