La Brique Cidre Artisanal

La Brique Cidre Artisanal: aitoa normandialaista käsityöläissiideriä kevyessä muovipullossa

La Brique Cidre Artisanal on laatuluokiteltu perinteinen normandialainen artesaanisiideri. Valmistus on sallittua ainoastaan hyväksytyistä siideriomenalajikkeista, ja myös niiden keskinäinen suhde on tarkoin määrätty. Omenat on pilkottu, puristettu, ja omenamäskin on annettu läpikäydä ”keeving” -asettuminen ennen luonnollista hidasta käymistään. Viiniä ei ole pastöroitu, ja sen luonne on siksi herttaisen maalaismainen.

 

Keskisyvän meripihkanvärisen siiderin tuoksu on rehevä: siitä voi aistia niin raikkaita omenoita kuin ylikypsiä ja hieman ruskettuneitakin, persikkaa ja ripauksen kaneliomenapiirakkaa. Suussa puolikuiva, mutta aitojen omenien happojen ansiosta raikas. (Ranskalaiset perinteiset siiderit eivät ole koskaan täysin kuivia, vaikka sana brut viittaakin kuivempaan tyyliin.) Täyteläinen suutuntuma pehmeine kuplineen vie kohti jälkimakua, joka on kuin omenakori: tulvillaan maalaismaista eloa.

Kasvuympäristö

Ranska, Normandia

Valmistus

Perinteiset normandialaiset (makeat ja karvaanmakeat) omenat on pilkottu, puristettu, ja omenamäskin on annettu läpikäydä ”keeving” -asettuminen ennen luonnollista hidasta käymistään. Pullotetaan tilauksesta. Viiniä ei ole pastöroitu.

Väri

Keskisyvä meripihka

Tuoksu

Kypsää sekä ruskettunutta syysomenaa, persikkaa ja ripaus kaneliomenapiirakkaa

Maku

Puolikuiva, mutta aitojen omenien happojen ansiosta raikas. Täyteläinen suutuntuma pehmeine kuplineen vie kohti elävän maalaismaista jälkimakua.

Ruokasuositus

Valkohomejuustot, Quiche Lorraine, omenapiirakka

Juusto
Kana
Kasvis
Porsas
Maa
Ranska
Alue
Normandia
Tuottaja
La Brique
Alkoholipitoisuus
4,50 %
Sokeripitoisuus
30,00 g/l
Happopitoisuus
2,90 g/l
Pullokoko
1 l
Pakkaustyyppi
Muovipullo
Korkki
Kierrekapseli
Valikoimat
Alko, Vähittäiskauppa
Tuote Alkossa
La Brique Cidre Artisanal
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »