Tussock Jumper Prosecco

Tussock Jumper Prosecco: päärynäistä lempeyttä punaisessa villapaidassa

Tussock Jumper on kansainvälinen viinimerkki, jonka viinit on valikoitu eri puolilta maailmaa. Tussock Jumperin viiniasiantuntijat etsivät sopivia viinitiloja ja viinejä, jotka pullotetaan paikallisesti, mutta myydään yhteisen kansainvälistä laatua edustavan merkin alla. Jokaista viiniä edustaa paikallinen eläin – punaisessa jumper-villapaidassa!

 

Prosecco jatkaa Tussoc Jumperin iloista ja helposti lähestyttävää tyyliä. DOC -luokiteltu viini on valmistettu Trevison alueella, Venezian pohjoispuolella. Rypäleenä on proseccojen oma Glera-lajike, ja kuplat on vangittu pulloon Charmat-metodilla painetta sietävässä terästankissa.

 

Vaalean vihertävänkeltainen viini tuoksuu Glera-lajikkeelle tyypillisesti runsaan päärynäiselle, vihreälle omenalle ja vaaleille kevään kukille. Suussa se on puolikuiva, kevyt ja lempeä, kuitenkin pirteästi kupliva ja iloinen. Kuin kulkisi päärynälehdossa kesäisenä iltana… Tätä viiniä ei ole vaikea lähestyä – se on tarkoitettu välittömään nautiskeluun!

Vihreä valinta

Kasvuympäristö

IDOC Prosecco, Treviso, Italia

Valmistus

Glera-rypäleet on puristettu ja käytetty lämpökontrolloiduissa terästankeissa. Kuplakäyminen Charmat-metodilla painetta sietävissä tankeissa, pullotus niin ikään paineen alla.

Väri

Vaalean vihertävänkeltainen

Tuoksu

Runsaan päärynäinen, viheromenainen ja kukkainen

Maku

Puolikuiva, lempeä, päärynäinen, kevyt

Ruokasuositus

Mutkattomaan kippistelyyn, parman kinkku, pehmeät juustot

Maa
Italia
Alue
Treviso
Tuottaja
Tussock Jumper
Appellaatio
Treviso DOC
Rypälelajike
100% Glera
Alkoholipitoisuus
11,00 %
Sokeripitoisuus
14,00 g/l
Happopitoisuus
5,20 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
Tussock Jumper Prosecco
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »