Distillerie Peureux Pastis 1811

Pehmeä ja moniulotteinen aperitiivi, perinteinen Napoleonien ajan pastis

Pastiksella on pitkät perinteet – niin myös Lemercier’n veljesten nimeä kantavalla tislaamolla, joka perustettiin vuonna 1811 suosittujen kylpyläkaupunkien läheisyyteen Vogeesien vuoriston länsipuolelle. Sijainti ei ollut sattumaa, sillä Napoleonien aikaan ylimystön suosiossa olivat niin kylpylät kuin laadukkaat absinttia sisältävät aperitiivitkin.

Pastis 1811 on todellinen Perinteinen Pastis isolla P:llä. Sen herkkä, moniulotteinen aromimaailma ja suuntäyteinen pehmeys yhdistettynä yrttiseen raikkauteen on osoitus sukupolvien myötä kertyneestä tislaustaidosta. Tarkoin varjeltu resepti sisältää mm. absinttia eli koiruohoa, pujoa, katkerokasveja, lakritsijuurta ja tähtianista. Kasvien aromit on uutettu tisleeseen joko liottamalla tai tislauksen yhteydessä (tietyssä lämpötilassa) höyrystäen. Lopullisen blendin on annettu asettua 9 kuukauden ajan ennen pullotustaan.

Sellaisenaan keskisyvä sipulin kuoren värinen, veteen laimennettuna samea sitruunan keltainen pastis tuoksuu huumavan yrttiseltä: anista, lakritsia, sitruunaruohoa ja kukkivia yrttejä… Laimentamattomana hunajainen, laimennettuna raikas anis ja yrttisyys korostuvat. Suussa sellaisenaan voimakas mutta öljyisen pehmeä – laimennettaessa viileä raikkaus ja tuntuvat katkerot ottavat aluksi vallan, mutta jälkimaussa vivahtelevat myös hellävaraiset kukkean hunajaiset aromit. Molemmissa olomuodoissaan pastis on aito ja elegantti. (Teollisten pastisten pistävyys loistaa poissaolollaan.)

Valmistus

Tarkoin varjeltu resepti sisältää mm. absinttia eli koiruohoa, pujoa, katkerokasveja, lakritsijuurta ja tähtianista. Kasvien aromit on uutettu tisleeseen joko liottamalla tai tislauksen yhteydessä (tietyssä lämpötilassa) höyrystäen. Lopullisen blendin on annettu asettua 9 kuukauden ajan ennen pullotustaan.

Väri

Sellaisenaan keskisyvä sipulin kuoren värinen, veteen laimennettuna samea sitruunan keltainen

Tuoksu

Tuoksussa aistittavissa anis, lakritsi, sitruunaruoho ja kukkivat yrtit

Maku

Elegantti, voimakas, mutta pehmeä, yrttinen, hunajainen, moniulotteinen

Ruokasuositus

Nautitaan aperitiivina, veteen laimennettuna tai sellaisenaan

Maa
Ranska
Tuottaja
Distilleries Peureux
Alkoholipitoisuus
45,00 %
Sokeripitoisuus
85,00 g/l
Pullokoko
0,5 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Kierrekapseli
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
1811 Pastis
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »