Vignerons Associés Terres Secretes Bourgogne Chardonnay

Terres Secrètes Bourgongne  – Maconin alueen tammista hedelmäisyyttä hanapakkauksessa

Vignerons des Terres Secrètes on Burgundin eteläisessä Mâconnaisissa sijaitseva, lukuisista viljelijöistä koostuva osuuskunta. Osuuskunta alkoi muodostua jo 1900-luvun alussa, ja siitä lähtien alueen viljelijäperheet, sukupolvet toisensa perään ovat yhdessä kehittäneet kaunista seutuaan. Kestävä kehitys onkin ollut osuuskunnan kantava teema ennen kuin sitä terminä edes tunnettiin. Nykyään Terres Secrètes kuuluu Ranskan kestävien viiniviljelijöiden yhdistykseen.

 

Mâconnaisin alueen viinit ovat tunnettuja rehevästä hedelmäisyydestään ja burgundilaisittain runsaista tammen aromeistaan. Niin myös Terres Secrètes Bourgogne, helpossa hanapakkauksessa.

 

Keskisyvä kullankeltainen viini tuoksuu tammen syleilemille kypsille hedelmille: keltaisen luumun, aprikoosin, kypsän keltaisen omenan ja sitruunaruohon lisäksi siitä voi aistia voita ja vaniljakreemiä lievän paahteisella tvistillä. Suussa kuiva ja raikkaan hapokas viini on runsas ja täyteläinen. Makumaailmassa raikas hedelmäisyys ja lempeä tammisuus täydentävät toisiaan jättäen suuhun yhtä aikaa sekä omenan karvautta, sitruksista hapokkuutta että aprikoosin ja voin tuomaa pehmeyttä. Oiva kumppani kanasalaatille, juustolla viimeistellyille risotoille ja kaalikääryleille.

Väri

Keskisyvä kullankeltainen

Tuoksu

Keltainen luumu, kypsä keltainen omena, aprikoosi, sitruunaruoho, voi, tammi

Maku

Kuiva, raikkaan hapokas, täyteläinen, runsas, raikasta hedelmäisyyttä täydentävät tammen lempeät aromit

Ruokasuositus

Kanasalaatti, kaalikääryleet, juustolla viimeistelty risotto

Maa
Ranska
Tuottaja
Vignerons Associés
Appellaatio
AC Bourgogne
Alkoholipitoisuus
12,50 %
Sokeripitoisuus
2,00 g/l
Happopitoisuus
4,90 g/l
Pullokoko
2,25 l
Valikoimat
Alko
Tuote Alkossa
Terres Secretes Bourgogne Chardonnay Oak Aged 2017 hanapakkaus
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »