Claude Baron Saphir Champagne Brut

pienen perhetalon samppanja hienossa hinta-laatusuhteessa

Claude Baron viljelee ja valmistaa samppanjaa yhdessä vaimonsa ja kolmen tyttärensä kanssa. Omaa nimeä kantava samppanjatalo on ollut pitkään perheen unelma, ja sen eteen on tehty kymmeniä vuosia tinkimätöntä työtä. Viinitarhat sijaitsevat Marnen laaksossa, ja heidän samppanjansa ovat hieman epätyypillisesti mutta trendikkäästi Meaunier-vetoisia sisältäen lisäksi Chardonnayta ja Pinot Noiria. Viinejä kypsytetään hiivasakkansa päällä vähintään kolmen vuoden ajan.

 

Vaalean sitruunankeltainen viini tuoksuu keltaisille luumuille, omenalle, greipille, kuivatulle sitruunankuorelle ja kermakarkille. Suussa viini on kuiva, runsaan hapokas ja mousseltaan kermaisen lempeä. Makumaailma toistaa tuoksun aromit, mutta korostaa tuoksua enemmän hiiva-autolyysin tuomaa kermakarkkisuutta, briossia ja keksiä. Hinta-laatusuhteessa erinomainen lempeän raikas samppanja, joka sopii niin kippistelyyn kuin raikkautta vaativille ruokakumppaneillekin.

Väri

Vaalean sitruunankeltainen

Tuoksu

keltainen luumu, vihreä omena, greippi, kuivattu sitruunan kuori, kermakarkki

Maku

kuiva, runsaan hapokas, mousseltaan kermainen ja lempeä, briossinen

Ruokasuositus

Voissa paistettu siika, kasvispiiraat voitaikinalla

Maa
Ranska
Tuottaja
Baron-Albert
Appellaatio
AC Champagne
Alkoholipitoisuus
12,00 %
Sokeripitoisuus
9,60 g/l
Happopitoisuus
6,70 g/l
Pullokoko
0,75 l
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »