Tamanohikari Shuraku Junmai Ginjo Sake

Tamanohikari Junmai Ginjo Shuraku Sake: Kioton gastronomista historiaa pienessä lasipullossa

Junmai Ginjo on saketyyli, jonka valmistuksen jokainen vaihe merkitsee. Junmait ovat tyyliltään gastronomisia: suuntäyteisiä mutta aromimaailmaltaan maltillisia antaen ruoan aromeille tilaa. Junmai vaatii lähes kaksinkertaisen määrän riisiä edullisiin tisleellä jatkettuihin sakeihin verrattuna.

 

Junmai merkitsee puhdasta sakea, joka on valmistettu käyttämällä ainoastaan vettä, riisiä ja kojia  (eli Japanin ”kansallishometta”, joka muuttaa riisitärkkelyksen sokereiksi).

 

340 vuotta sakea tuottanut Tamanohikari on tarkka riisilajikkeistaan ja niiden taidokkaasta käsittelystä. Sakeriisiä tulee kiillottaa ennen höyrystämistään, jotta riisijyvän ydin saadaan erilleen jyvän kuoresta. Sake, joka on valmistettu 60%:sti kiillotetusta riisistä (vähintään 40% riisijyvästä on poistettu) saa lisänimen Ginjo.

 

Koji-homeen lisäys höyrystettyyn riisiin on tärkeä vaihe, ja Tamanohikarilla sen saa suorittaa ainoastaan panimomestari. Omaa koji-kantaa kultivoidaan vuoden ympäri tarkoissa olosuhteissa, ja jotta se lisääntyisi ihanteellisesti kosteassa riisissä, se hierotaan arvokkaaseen massaan käsin.

 

Laadukkaan saken valmistus ei onnistuisi ilman laadukasta vettä. Tamanohikari sijiatsee Kioton Fushimissa ja kiittää luontoäitiä puhtaista pohjavesistään.

 

Kirkkaan, värittömän saken tuoksu on runsaan riisintäyteinen: höyrystetyn riisin seasta voi aistia lisäksi hapanomenaa, päärynää, laventelia, mantelia ja lempeää yrttisyyttä. Suussa kuivahko, pyöreä ja öljyinen, täyteläinen ja tiiviin makuinen. Kokonaisuutta raikastavat lempeän sitrusöljymäiset hapot, ja lämmin sushiriisin, mantelin sekä päärynän täyttämä kokonaisuus on kestävä. Erinomainen pari sushilajitelmien ja tempuroiden lisäksi mm. savusiialle, grillatulle munakoisolle tai katkarapuparsarisotolle.

Väri

Kirkas, väritön

Tuoksu

höyrystetty riisi, hapanomena, laventeli, päärynä, manteli, hieno yrttisyys

Maku

puhdas, kuivahko, pyöreä ja öljyinen, täyteläinen ja tiiviin makuinen

Ruokasuositus

savusiika, grillattu munakoiso, tempurat, katkarapuparsarisotto

Maa
Japani
Tuottaja
Tamanohikari Shuzo
Alkoholipitoisuus
14,80 %
Sokeripitoisuus
13,60 g/l
Happopitoisuus
0,00 g/l
Pullokoko
0,3 l
Korkki
Kierrekapseli
Valikoimat
Alko
Tuote Alkossa
Tamanohikari Shuraku Junmai Ginjo Sake
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »