Bodegas Vegalfaro Los Altos Pago de los Balagueses

Vegalfaron Los Altos: harvinaisuus Espanjan ainoalta luomusertifioidulta DO Vino de Pago -statuksen ansainneelta tilalta

Syrah ja Garnatcha Tintonera ovat vuosikymmenien aikana ehtineet työntää juurensä syvälle DO Pago del los Balaguesesin viinitarhojen kalkki- ja merkelipitoiseen maaperään. Ne tuottavat erittäin niukan sadon, ja juuri siksi jokaisen rypäleen sisältämä mehu on erityisen tiivistä ja arvokasta. Los Altos -viiniin käytetään ainoastaan rypäleistä vapaasti valunut mehu – rypäleitä ei lainkaan puristeta. Käymisen jälkeen viinit saavat kehittyä ensin 18kk ajan 1000 litran vanhoissa Foudres-tynnyreissä, ja pullotuksen jälkeen viinejä ikäännytetään tilalla vielä 22kk ajan ennen myyntiin laskuaan. Los Altosia on valmistettu ainoastaan 1000 pulloa.

Viinin väri vivahtaa jo hieman tiilen suuntaan, ja sen aromimaailma on runsas ja moniulotteinen. Kypsien punaisten hedelmien seasta voi aistia orvokkia ja balsamicoa, miellyttävää paahteisuutta ja vaniljaa. Kuiva ja hienon harmoninen, pehmeätanniininen viini on keskitäyteläinen, maultaan tiivis ja erittäin pitkä. Meditatiivinen viini suositellaan nautittavaksi hyvässä seurassa.

Väri

ftiileen vivahtava rubiini

Tuoksu

Kypsien punaisten hedelmien seasta voi aistia orvokkia ja balsamicoa, miellyttävää paahteisuutta ja vaniljaa.

Maku

Kuiva ja hienon harmoninen, pehmeätanniininen viini on keskitäyteläinen, maultaan tiivis ja erittäin pitkä.

Ruokasuositus

Lampaan kare tai naudan ulkofilee, lisukkeina sienet, pavut ja/tai rosmariini. Sienillä ja tomattikastikkella täytetty munakoiso juustogratiinilla.

Maa
Espanja
Tuottaja
Bodegas Vegalfaro
Appellaatio
D.O. VINO DE PAGO LOS BALAGUESES
Alkoholipitoisuus
15,40 %
Sokeripitoisuus
3,70 g/l
Happopitoisuus
5,30 g/l
Pullokoko
0,75 l
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »