Nau Mai SB Blush

Nau Mai Blush: Malborough’n raikas sauvignon blanc punastuu lirauksesta merlot’a

”Kei puta te Wairau” – siellä, missä pilvessä on reikä – on maorien kuvaus paikasta, jossa viinitarhat nauttivat pitkistä aurinkotunneista, lämpimistä kuivista päivistä, mutta viileistä illoista ja öistä. ”Nau Mai” tarkoittaa tervetuloa, ja samoin toivotamme me Uuden-Seelannin Malborough’sta saapuvan, trendikkään ja runsasaromisen blush-roseen tervetulleeksi Suomeen!

 

Sauvignon Blanc sekä pieni määrä Merlot -rypäleitä on murskauksen ja puristamisen jälkeen vinifioitu valkoviinin tapaan ilman kuorikontaktia.  Puristuksen yhteydessä tummista Merlot-rypäleiden kuorista on kuitenkin saatu viiniin kauniin vaaleanpunainen värisävy. Lämpökontrolloiduissa terästakeissa viileässä käytetyistä viineistä osa on saanut levätä hienosakkansa päällä ennen yhdistämistään ja pullotustaan.

 

 

Kalpean lohenvärisen viinin tuoksu on runsas: siitä voi aistia mm tomaatin lehteä, vastaleikattua ruohoa ja raparperia. Suussa kuiva ja raikkaan hapokas viini on mehukkaan karviaismarjainen, tomaatin maltoinen ja verigreippinen. Merlot lisää viinin suutuntumaa tehden kokonaisuudesta keskitäyteläisen ja runsasaromisen, pitkään maistuvan gastronomisen viinin. Loistava pari jättiravuille valkosipulilla tai grillatulle lohelle parsalisukkeella!

Väri

Kalpea lohenvärinen

Tuoksu

tomaatin lehdet, vastaleikattu ruoho, raparperi, karviasmarja

Maku

Kuiva, raikkaan hapokas, keskitäyteläinen, tomaatinmaltoinen, verigreippinen, karviasmarjainen, pitkä

Ruokasuositus

Jättiravut valkosipulilla, grillattu lohi parsan kera, grillatut pihvitomaatit

Maa
Uusi-Seelanti
Tuottaja
Grands Chais De France
Alkoholipitoisuus
12,50 %
Sokeripitoisuus
2,50 g/l
Happopitoisuus
6,84 g/l
Pullokoko
0,75 l
Korkki
Kierrekapseli
Valikoimat
Alko
Tuote Alkossa
Nau Mai Sauvignon Blanc Blush 2018
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »