Domaine Fernand Engel - Alsace Pinot Gris - Terres Rouges

Fernand Engel Pinot Gris Terres Rouges – vanhojen viiniköynnösten luonnonmukaista laatua

Engelin perhe viljelee luomu- ja biodynaamisia viinitarhojaan jo neljännessä sukupolvessa Alsacen Rorschwihrissä. Heidän filosofiansa kunnioittaa arvokasta maaperää ja luonnon monimuotoisuutta, jota he vaalivat ajatellen tulevia sukupolvia.

 

St Georges ja Tempelbuhl -nimisten viinipalstojen 42-vuotiaat pinot gris -köynnökset tuottavat pienen, mutta erittäin laadukkaan sadon. Itään ja koilliseen suuntaavat rinteet nauttivat suhteellisen viileästä pitkästä kaudesta, ja rypäleet säilyttävät ryhdikkään hapokkuuden myös korkeissa sokeripitoisuuksissa. Kokonaiset tertut puristetaan pneumaattisesti, ja lyhyen asettumisen jälkeen mehu käy viiniksi luonnonhiivojen toimesta lämpökontrolloiduissa terästankeissa. Viinin annetaan kehittyä hiivasakkansa päällä 6-8 kuukauden ajan ennen hellää filtteröintiä ja pullotusta.

 

Keskisyvän oljenkeltaisen viinin tuoksu on runsas. Siitä voi aistia mm. aprikoosia, persikan kiveä, limeä, mehiläisvahaa ja etäistä savuisuutta. Suussa kuiva, pullean hedelmäinen ja suutuntumaltaan jopa öljyinen viini on maultaan tiivis tarjoillen aprikoosia, kypsää omenaa, mehiläisvahaa sekä suolaista mineraalisuutta. Täyteläistä hedelmäisyyttä ja varsin runsasta alkoholia kannattelevat uljaat hapot tehden kokonaisuudesta tyylikkään tasapainoisen. Todella pitkässä jälkimaussa vuorottelevat kuivattu aprikoosi, mehiläisvaha ja mineraalien kirjo. Upea viini, joka saa gastronomin mielikuvituksen laukkaamaan!

Väri

Keskisyvä oljenkeltainen

Tuoksu

Aprikoosi, lime, persikan kivi, mehiläisvaha, etäinen savu

Maku

Kuiva, runsaan hapokas, täyteläinen, tiivis, mineraalinen, pitkä

Ruokasuositus

Kampasimpukat, sashimi, loimulohi, grillattu kesäkurpitsa

Maa
Ranska
Tuottaja
Fernand Engel
Appellaatio
AOC ALSACE
Alkoholipitoisuus
14,50 %
Sokeripitoisuus
4,70 g/l
Happopitoisuus
6,40 g/l
Pullokoko
0,75 l
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Vähittäismyynti, Alko, Ravintolamyynti
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »