Dal Cero Amarone della Valpolicella

Palkitun perhetuottajan uljasrakenteinen Dal Ceron Amarone 2013 on, lämmin, rouhea ja tulvillaan syksyisiä aromeja

Dal Ceron amarone jatkaa pienen perhetuottajan persoonallisten viinien linjalla. Kolme sisarusta, jotka jatkavat isoisänsä aloittamaa työtä tähtäävät kunnianhimoisesti korkeimpaan laatuun gastronomisia perinteitä kunnioittaen. Tämä amarone ei kosiskele jäännössokerillaan, vaan on rakenteeltaan uljas ja siksi erinomainen ruoan kumppani.

 

Corvina, Molinara ja Rondinella -rypäleet on poimittu  käsin 300 metrin korkeudessa sijaitsevilta DOCG (korkeimman laatuluokituksen) tarhoilta San Bricciossa ja Lavagnossa. Perinteiseen tapaan terttujen on annettu kuivua puisissa kehikoissa 3-4 kuukauden ajan, jonka jälkeen tertut on puristettu ja mäskin on annettu maseroitua 15-20 päivän ajan 23-25°C:ssa. Käymisen sekä Lajikkeiden blendauksen jälkeen viinit ovat kypsyneet 4 vuoden ajan osin suurissa, osin pienemmissä ranskalaisissa ovaalinmuotoisissa tammitynnyreissä.

 

Syvä rubiininpunainen, reunoiltaan jo aavistuksen tiileen vivahtava viini tuoksuu rehevän tummamarjaisalle ja rouhean maalaismaiselle. Siitä voi aistia kypsää tummaa kirsikkaa ja ylikypsää luumua, mustikkahilloa, grillattu punaista paprikaa, hieman soramaata, kaukaista heppatallia ja aavistuksen vaniljaa. Suussa kuiva mutta pureksittavan hedelmäinen viini on tulvillaan tuoksun aromeja sekä täydentyy vielä salmiakilla. Runsasta alkoholia kannattelevat tomerat punamarjaiset hapot ja hitaasti nousevat, runsaat mutta pehmeät tanniinit. Pitkä jälkimaku on lämmin, rouhea ja hieman syksyinen kypsien ja ylikypsien marjojen sekä maahan pudonneiden lehtien tapaan.

Väri

Syvä rubiininpunainen, reunoiltaan jo aavistuksen tiileen vivahtava

Tuoksu

kypsää tummaa kirsikkaa ja ylikypsää luumua, mustikkahilloa, grillattu punaista paprikaa, hieman soramaata, kaukaista heppatallia ja aavistuksen vaniljaa

Maku

Kuiva, pureksittavan hedelmäinen, moniulotteinen, runsaan hapokas ja tanniininen, rouhea, lämmin, pitkä

Ruokasuositus

Hirven paisti kermaperunoilla, poron filee juureksilla punaviinikastikkeessa, tuhti tomaattinen kasvispata, parmesaanityyppiset juustot

Maa
Italia
Tuottaja
Dal Cero
Appellaatio
DOCG Amarone della Valpolicella
Alkoholipitoisuus
16,00 %
Sokeripitoisuus
5,20 g/l
Happopitoisuus
6,60 g/l
Pullokoko
0,75 l
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »