Kasvuympäristö
San Briccio ja Lavagno, DOCG Amarone della Valpolicella
Valmistus
Corvina, Molinara ja Rondinella -rypäleet on poimittu käsin 300 metrin korkeudessa sijaitsevilta DOCG (korkeimman laatuluokituksen) tarhoilta San Bricciossa ja Lavagnossa. Perinteiseen tapaan terttujen on annettu kuivua puisissa kehikoissa 3-4 kuukauden ajan, jonka jälkeen tertut on puristettu ja mäskin on annettu maseroitua 15-20 päivän ajan 23-25°C:ssa. Käymisen sekä Lajikkeiden blendauksen jälkeen viinit ovat kypsyneet 4 vuoden ajan osin suurissa, osin pienemmissä ranskalaisissa ovaalinmuotoisissa tammitynnyreissä.
Väri
Syvä rubiininpunainen, reunoiltaan jo aavistuksen tiileen vivahtava
Tuoksu
Kypsää tummaa kirsikkaa ja ylikypsää luumua, mustikkahilloa, grillattu punaista paprikaa, hieman soramaata, kaukaista heppatallia ja aavistuksen vaniljaa
Maku
Kuiva, pureksittavan hedelmäinen, moniulotteinen, runsaan hapokas ja tanniininen, rouhea, lämmin, pitkä
Ruokasuositus
Hirven paisti kermaperunoilla, poron filee juureksilla punaviinikastikkeessa, tuhti tomaattinen kasvispata, parmesaanityyppiset juustot
Liha Nauta Riista Seurustelu
- Maa
-
Italia
- Alue
-
Veneto
- Tuottaja
-
Dal Cero
- Appellaatio
-
DOCG Amarone della Valpolicella
- Rypälelajike
-
60% Corvina, 30% Rondinella, 10% Molinara
- Alkoholipitoisuus
-
16,00 %
- Sokeripitoisuus
-
5,20 g/l
- Happopitoisuus
-
6,60 g/l
- Pullokoko
-
0,75 l
- Pakkaustyyppi
-
Lasipullo
- Korkki
-
Luonnonkorkki
- Valikoimat
-
Alko
- Tuote Alkossa
-
Dal Cero Amarone della Valpolicella