Louis Latour Bourgogne Chardonnay 0.375 l

Louis Latour Bourgogne Chardonnay 2019 – Historiallisen perhetilan tiiviin hedelmäinen burgundi nyt 37,5cl:n pullossa!

Maison Louis Latour on yksi Burgundin innovatiivisimmista tuottajista, jolla on yli 2 vuosisadan kokemus Burgundin historiallisesta viinintuotannosta. Vuonna 1797 perustettu Maison Louis Latour jatkaa yhä perheyhtiönä, nyt jo 11. sukupolvessa. Kansainvälistä mainetta nauttiva perhe valmistaa viinejä lukuisilla Burgundin ala-alueilla huolehtien rakkaan seutunsa kestävästä kehityksestä sekä arvokkaista perinteistä. Perheen viinitarha tarjoaa joka vuosi viinejä, jotka edustavat paitsi poikkeuksellista terroiriaan, myös Louis Latourin nimeen liitettävää mahtavaa laatua ja tinkimätöntä eleganssia.

Louis Latour Bourgogne Chardonnayn käsin poimitut rypäleet on hellän puristamisen jälkeen käytetty lämpökontrolloiduissa terästankeissa. Viinin hapot ovat saaneet pyöristyä malolaktisen käymisen kautta, jonka jälkeen viinin on annettu kypsyä tankeissaan 10kk ajan ennen pullotustaan.

Keskisyvä sitruunankeltainen viini tuoksuu runsaan hedelmäiselle: siitä voi aistia keltaista luumua, hunajamelonia, persikkaa ja persikan kiveä, vaaleita kukkia, jugurttia ja aavistuksen kypsytyksestä kertovaa mehiläisvahaa. Suussa kuiva ja ryhdikkään hapokas viini on niin ikään tiiviin hedelmäinen ja suutuntumaltaan runsas. Mineraalinen ja hieman kehittynyt jälkimaku supistaa suuta miellyttävästi kuin ruokaa kutsuen.

Vegaaninen
Vihreä valinta

Kasvuympäristö

Burgundin kalkkinen savimaa, 35-vuotiaat köynnökset

Valmistus

Käsin poimitut rypäleet on hellän puristamisen jälkeen käytetty lämpökontrolloiduissa terästankeissa. Viinin hapot ovat saaneet pyöristyä malolaktisen käymisen kautta, jonka jälkeen viinin on annettu kypsyä tankeissaan 10kk ajan ennen pullotustaan.

Väri

Keskisyvä sitruunankeltainen

Tuoksu

Keltainen luumu, hunajameloni, persikka, persikan kivi, vaaleat kukat, mehiläisvaha, jugurtti

Maku

Kuiva, ryhdikkään hapokas, keskitäyteläinen ja runsaan hedelmäinen, jälkimaussa jugurttia sekä mineraalisuutta

Ruokasuositus

Nahkoineen grillattu merisiika, hieman hiiltynyt öljyllä sivelty munakoiso jugurttikastikkeella, chorizopasta

Äyriäiset
Kana
Kasvis
Maa
Ranska
Alue
Bourgogne
Tuottaja
Maison Louis Latour
Appellaatio
AC Bourgogne
Rypälelajike
100% Chardonnay
Alkoholipitoisuus
13,00 %
Sokeripitoisuus
0,80 g/l
Happopitoisuus
4,40 g/l
Pullokoko
0,375 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
Louis Latour Bourgogne Chardonnay
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »