Kasvuympäristö
Burgundin kalkkinen savimaa, 35-vuotiaat köynnökset
Valmistus
Käsin poimitut rypäleet on hellän puristamisen jälkeen käytetty lämpökontrolloiduissa terästankeissa. Viinin hapot ovat saaneet pyöristyä malolaktisen käymisen kautta, jonka jälkeen viinin on annettu kypsyä tankeissaan 10kk ajan ennen pullotustaan.
Väri
Keskisyvä sitruunankeltainen
Tuoksu
Keltainen luumu, hunajameloni, persikka, persikan kivi, vaaleat kukat, mehiläisvaha, jugurtti
Maku
Kuiva, ryhdikkään hapokas, keskitäyteläinen ja runsaan hedelmäinen, jälkimaussa jugurttia sekä mineraalisuutta
Ruokasuositus
Nahkoineen grillattu merisiika, hieman hiiltynyt öljyllä sivelty munakoiso jugurttikastikkeella, chorizopasta
- Maa
-
Ranska
- Alue
-
Bourgogne
- Tuottaja
-
Maison Louis Latour
- Appellaatio
-
AC Bourgogne
- Rypälelajike
-
100% Chardonnay
- Alkoholipitoisuus
-
13,00 %
- Sokeripitoisuus
-
0,80 g/l
- Happopitoisuus
-
4,40 g/l
- Pullokoko
-
0,375 l
- Pakkaustyyppi
-
Lasipullo
- Korkki
-
Luonnonkorkki
- Valikoimat
-
Alko, Ravintolamyynti
- Tuote Alkossa
-
Louis Latour Bourgogne Chardonnay