Leconfield Cabernet Sauvignon

Leconfield Coonawarra Cabernet Sauvignon – gastronominen punaisen maan klassikko

Hamiltonien perhe on viljellyt viiniä eteläisessä Australiassa jo vuodesta 1837 saakka. Vuonna 1974 kypsään 76 vuoden ikään ehtinyt enologi Sydeny Hamilton perusti Leconfieldin viinitilan Coonawarran viinialueelle ajatuksenaan tuottaa vanhoilla päivillään laadukasta, klassista australialaista Cabernet’a. Coonawarran terra rossa -maaperä kalkkikivisellä perustalla osoittautui oikeaksi valinnaksi, ja Leconfield on tänään Hamiltonien perheen lippulaivaviini.

 

Leconfield ilmentää rypälelajikettaan sekä Coonawarran terroiria, joka tuottaa rajoitetusta sadosta puhtaan tiukkarakenteista viiniä.  Viinin on annettu pehmetä ranskalaisissa tammitynnyreissä 18kk ajan. 43% tynnyreistä ovat uusia ja loput maksimissaan 3-vuotiaita.


Keskisyvä rubiinin punainen viini tuoksuu pontevan mustaherukkaiselle ja karhuvatukkaiselle, tyylikkäästi puuhiillokselle ja punaiselle paprikalle. Suussa kuiva ja täyteläinen viini on terhakkaan hapokas ja runsaan tanniininen, tiiviin marjainen ja hieman pippurinen. Maku säilyy suussa todella pitkään tanniinien kuivattaessa mukavasti ikeniä.  Varsin gastronominen pläjäys, joka on parhaimmillaan kunnon pihvin seurassa tai tartarin seurassa!

 

Viini on edelleen varsin nuori, mutta siellä on potentiaalia ikääntyä vielä pitkään tiiviin marjaisuutensa ja rakenteensa ansiosta.

Kasvuympäristö

Eteläisen Australian Coonawarran maaperä on punaista terra rossa -maaperää kalkkikivisellä perustalla.

Valmistus

Leconfield ilmentää rypälelajikettaan sekä Coonawarran terroiria, joka tuottaa rajoitetusta sadosta puhtaan tiukkarakenteista viiniä. Viinin on annettu pehmetä ranskalaisissa tammitynnyreissä 18kk ajan. 43% tynnyreistä ovat uusia ja loput maksimissaan 3-vuotiaita.

Väri

Keskisyvä rubiininpunainen

Tuoksu

Pontevaa mustaherukkaa ja karhuvatukkaa, tyylikkäästi puuhiillosta ja punaista paprikaa

Maku

Kuiva, täyteläinen, terhakkaan hapokas ja runsaan tanniininen, tiiviin marjainen ja hieman pippurinen. Erittäin pitkä.

Ruokasuositus

Laadukkaat pihvit, tartar, ragú, hapokkaat tomaattiset padat, kovat juustot

Maa
Australia
Alue
Etelä-Australia
Tuottaja
Richard Hamilton
Appellaatio
Coonawarra
Alkoholipitoisuus
14,40 %
Sokeripitoisuus
0,70 g/l
Happopitoisuus
3,60 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
lasipullo
Korkki
Kierrekapseli
Valikoimat
Alko
Tuote Alkossa
Leconfield Cabernet Sauvignon
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »