Château Saint-Sernin Malbec de Calcaire

Château Saint-Sernin Malbec on tiivis ja mausteinen vanhojen köynnösten punaviini Cahorsista, Malbecin synnyinseudulta

Anne Swartvagher ja Heifara Cavalié viljelevät vanhaa 40 hehtaarin viinitilaa Cahorsissa, Malbecin synnyinsijoilla. Ensimmäiset todisteet viininviljelystä tilalla yltävät vuoteet 1619. Vuonna 1965 puikkoihin astuneet Annen vanhemmat olivat ensimmäiset AC Cahors -viinin tuottajat silloisella 30 hehtaarillaan. Perhetilalla keskitytään perinteiseen käsityöhön ja laatuviineihin, jotka ilmaisevat terroiriaan. Heillä on myös HVE (High Environmental Value) -sertifikaatti erityisen ympäristöystävällisestä toiminnastaan.

Malbec (90%) ja  Merlot (10%)  -köynnöksiä hoidetaan käsityöllä, ja sadon tiiviydestä huolehditaan rajoittamalla sen määrää mm. vihreän sadonkorjuun avulla (poistamalla osa nupuista ennen niiden kasvua). Hellän murskauksen jälkeen mäskin annetaan maseroitua 24h ajan ennen käyttämistään lämpökontrolloiduissa terästankeissa päälle pumpaten. Käymisprosessin jälkeen viinin annetaan edelleen kehittyä kuorisakkansa kanssa korostaen väri- sekä aromikylläisyyttä, mutta myös sallien hieman happikontaktia, joka monipuolistaa aromeja sekä valmistaa viiniä pitkäänkin pullokypsytykseen. Sekoituksen jälkeen viinit ovat kypsyneet vielä ranskalaisissa tammitynnyreissä vähintään 8kk ajan.

Syvän rubiininvärinen viini tuoksuu rehevästi tummille marjoille, kuten luumulle, karhunvatukalle ja tummalle kirsikalle. Marjaisuutta ryydittää mustapippurimainen mausteisuus ja aavistus tuhkaa sekä kuivattua mustikkaa. Suussa kuiva, täyteläinen ja erittäin runsaan mausteisen marjainen kokonaisuus on varsin gastronominen ryhdikkään hapokkuutensa ja runsaiden, mutta kypsyneiden tanniiniensa ansiosta. Maku säilyy suussa pitkään toivoen seurakseen laadukasta paistia tai tuhtia tomaattikasvispataa.

Vihreä valinta

Kasvuympäristö

AC Cahors. Vuosien 1965-1975 -välillä istutetut köynnökset kasvavat vaihtelevissa maaperissä terasseilla, jotka sisältävät paikoin kvartsipitoista savea, paikoin kalkkikivistä kivenmurikkaa.

Valmistus

Malbec (90%) ja Merlot (10%) -köynnöksiä hoidetaan käsityöllä, ja sadon tiiviydestä huolehditaan rajoittamalla sen määrää mm. vihreän sadonkorjuun avulla (poistamalla osa nupuista ennen niiden kasvua). Hellän murskauksen jälkeen mäskin annetaan maseroitua 24h ajan ennen käyttämistään lämpökontrolloiduissa terästankeissa päälle pumpaten. Käymisprosessin jälkeen viinin annetaan edelleen kehittyä kuorisakkansa kanssa korostaen väri- sekä aromikylläisyyttä, mutta myös sallien hieman happikontaktia, joka monipuolistaa aromeja sekä valmistaa viiniä pitkäänkin pullokypsytykseen. Sekoituksen jälkeen viinit ovat kypsyneet vielä ranskalaisissa tammitynnyreissä vähintään 8kk ajan.

Väri

Syvä rubiininpunainen

Tuoksu

Kypsä luumu, tumma kirsikka ja karhunvatukka, mustapippuri, kuivattu mustikka

Maku

Kuiva, täyteläisen marjainen ja tyylikkäästi kehittynyt, ryhdikkään hapokas ja kypsän tanniininen, tiivis, pitkä ja eläväinen

Ruokasuositus

Laadukkaat paistit ja grillit, tuhti tomaattinen kasvispata, voimakkaat kovat juustot

Maa
Ranska
Alue
Lounais-Ranska
Tuottaja
Scea Cavalie
Appellaatio
AC Cahors
Rypälelajike
Malbec, Merlot
Alkoholipitoisuus
14,00 %
Sokeripitoisuus
0,30 g/l
Happopitoisuus
3,13 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko
Tuote Alkossa
Château Saint-Sernin Malbec de Calcaire 2016
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »