Kasvuympäristö
AC Cahors. Vuosien 1965-1975 -välillä istutetut köynnökset kasvavat vaihtelevissa maaperissä terasseilla, jotka sisältävät paikoin kvartsipitoista savea, paikoin kalkkikivistä kivenmurikkaa.
Valmistus
Malbec (90%) ja Merlot (10%) -köynnöksiä hoidetaan käsityöllä, ja sadon tiiviydestä huolehditaan rajoittamalla sen määrää mm. vihreän sadonkorjuun avulla (poistamalla osa nupuista ennen niiden kasvua). Hellän murskauksen jälkeen mäskin annetaan maseroitua 24h ajan ennen käyttämistään lämpökontrolloiduissa terästankeissa päälle pumpaten. Käymisprosessin jälkeen viinin annetaan edelleen kehittyä kuorisakkansa kanssa korostaen väri- sekä aromikylläisyyttä, mutta myös sallien hieman happikontaktia, joka monipuolistaa aromeja sekä valmistaa viiniä pitkäänkin pullokypsytykseen. Sekoituksen jälkeen viinit ovat kypsyneet vielä ranskalaisissa tammitynnyreissä vähintään 8kk ajan.
Väri
Syvä rubiininpunainen
Tuoksu
Kypsä luumu, tumma kirsikka ja karhunvatukka, mustapippuri, kuivattu mustikka
Maku
Kuiva, täyteläisen marjainen ja tyylikkäästi kehittynyt, ryhdikkään hapokas ja kypsän tanniininen, tiivis, pitkä ja eläväinen
Ruokasuositus
Laadukkaat paistit ja grillit, tuhti tomaattinen kasvispata, voimakkaat kovat juustot
- Maa
-
Ranska
- Alue
-
Lounais-Ranska
- Tuottaja
-
Château St. Sernin
- Appellaatio
-
AC Cahors
- Rypälelajike
-
Malbec, Merlot
- Alkoholipitoisuus
-
14,00 %
- Sokeripitoisuus
-
0,30 g/l
- Happopitoisuus
-
3,13 g/l
- Pullokoko
-
0,75 l
- Pakkaustyyppi
-
Lasipullo
- Korkki
-
Luonnonkorkki
- Valikoimat
-
Alko
- Tuote Alkossa
-
Château Saint-Sernin Malbec de Calcaire 2016