Raikas ja kuiva vadelmainen Provencen rosé
Raikas ja kuiva vadelmainen roseeviini Ranskan Provencesta, roseeviinien paratiisista. Provence on todellinen roseeviinien paratiisi. Provencen roseet ovat vaaleita ja kepeitä, kuin iloinen kesäilta.
Ranskan AOC-luokituksen saanut viini nro 1! Viinilehti 3***! Ilahduttaa niin kauniilla pullollaan, sisällöllään kuin hinta-laatusuhteellaan. Rypäleet on puristettu saignee-menetelmällä eli vapaasti valuttamalla. Lajikkeet lisäksi käyneet erikseen viilennetyissä terästankeissa, jonka jälkeen ne on sekoitettu ja kirkastettu ennen pullotustaan. Parhaimmillaan hyvin viilennettynä!
Heleän vaaleanpunaisen viinin tuoksu on antava: siitä voi aistia vadelmia, metsämansikkaa, punaista nallekarkkia ja ruusun terälehtiä. Suussa kuiva, lempeästi hapokas ja suutuntumaltaan kepeähkö roseeviini toistaa maussa tuoksun aromit. Jälkimaku on makean marjainen, mutta ilman sokerisuutta. Mukava ja helposti suuhun solahtava viini on parhaimmillaan hyvin viilennettynä, sellaisenaan tai kepeiden suolaisten piirakoiden tai salaatin seuralaisena. Mutkatonta Calvet’n laatua hyvään hintaan!
Châteauneuf le Rouge, Côtes de Provence
Châteauneuf le Rougen lähistöllä kasvavat Grenache (30%), Cincault (30%), Syrah(20%), Tibourenc (10%) ja Mourvedere (10%) -rypäleet on puristettu saignee-menetelmällä eli vapaasti valuttamalla. Lajikkeet ovat käyneet erikseen viilennetyissä terästankeissa, jonka jälkeen ne on sekoitettu ja kirkastettu ennen pullotustaan.
Heleän vaaleanpunainen
Vadelmaa, metsämansikkaa, punaista nallekarkkia, ruusun terälehtiä
Kuiva, lempeän hapokas, kepeä, marjainen
Hyvin viilennettynä sellaisenaan tai kepeiden suolaisten piirakoiden (quiche) kera tai esimerkiksi katkarapusalaatin seuralaisena