Louis Latour Ardèche Chardonnay

Raikas, viheromenainen ja pehmeän hunajainen Chardonnay

Maison Louis Latour on yksi Burgundin innovatiivisimmista tuottajista, jolla on yli 2 vuosisadan kokemus Burgundin historiallisesta viinintuotannosta. Vuonna 1797 perustettu Maison Louis Latour jatkaa yhä perheyhtiönä, nyt jo 11. sukupolvessa. Kansainvälistä mainetta nauttiva perhe valmistaa viinejä lukuisilla Burgundin ala-alueilla huolehtien rakkaan seutunsa kestävästä kehityksestä sekä arvokkaista perinteistä. Perheen viinitarha tarjoaa joka vuosi viinejä, jotka edustavat paitsi poikkeuksellista terroiriaan, myös Louis Latourin nimeen liitettävää mahtavaa laatua ja tinkimätöntä eleganssia.

Liiketoiminnan laajentamiseksi vuonna 1979 Ardèche-joen laakso, jonka maaperä on savi- ja kalkkikivipohjainen valittiin ihanteelliseksi sijainniksi laadukkaan Chardonnay-viinin tuottamiseksi. 

Kaunis vaaleankeltainen Chardonnay-viini tuoksuu raikkaalta viheromenalta, sitruksiselta ja pehmeeltä hunajalta. Suussa maku on kuiva, lempeän hapokas ja raikas. Helposti lähestyttävä viini mukailee suutuntumaltansa tuoksun aromeja. Chardonnayn kermaisuus ja pehmeys tasapainottavat viinin hapokkuuden pyöristäen maut tasapainoiseksi kokonaisuudeksi. Raikkaan tuulahduksen omaava viini sopii niin tilanteeseen kuin tilanteeseen!

Vegaaninen

Kasvuympäristö

Rhône, Ranska

Valmistus

Käyminen tapahtuu perinteisissä teräksisissä altaissa 8-10 kuukautta, jossa lämpötilaa hallitaan täydellä malolaktisella käymisellä.

Väri

Vaalea oljenkeltainen

Tuoksu

Viheromenainen, hunajainen

Maku

Kuiva, hapokas, viheromenainen, pehmeän hunajainen, mantelinen ja raikas

Ruokasuositus

Aperitiivien tai vaaleiden kalaruokien kanssa oivallinen kumppani.

Aperitiivi
Kala
Kasvis
Maa
Ranska
Alue
Rhône
Tuottaja
Maison Louis Latour
Appellaatio
IGP Ardèche
Rypälelajike
100 % Chardonnay
Alkoholipitoisuus
13,00 %
Sokeripitoisuus
0,60 g/l
Happopitoisuus
4,20 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
Louis Latour Ardèche Chardonnay
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »