Louis Latour Chambolle Musigny

Hienostunut ja kauniisti kehittynyt upearakenteinen arvoviini kuuluisalta tuottajalta

Maison Louis Latour on yksi Burgundin innovatiivisimmista tuottajista, jolla on yli 2 vuosisadan kokemus Burgundin historiallisesta viinintuotannosta. Vuonna 1797 perustettu Maison Louis Latour jatkaa yhä perheyhtiönä, nyt jo 11. sukupolvessa. Kansainvälistä mainetta nauttiva perhe valmistaa viinejä lukuisilla Burgundin ala-alueilla huolehtien rakkaan seutunsa kestävästä kehityksestä sekä arvokkaista perinteistä. Perheen viinitarha tarjoaa joka vuosi viinejä, jotka edustavat paitsi poikkeuksellista terroiriaan, myös Louis Latourin nimeen liitettävää mahtavaa laatua ja tinkimätöntä eleganssia.

Chambolle-Musigny on pohjoisen Burgundin arvostettu kylä, jonka punaviinejä luonnehditaan usein hienostuneen feminiinisiksi. Maailmankuulun Latourin käsissä keskimäärin 30-vuotiaat Pinot Noir -rypäleet paljastavat kalkkikivisen maaperän ja rajoitetun sadon aikaansaaman tiiviin marjaisuuden ja eloisan luonteen. Tarttuva tanniinisuus on ehtinyt pyöristyä reunoiltaan saadessaan kypsyä ensin tammitynnyreissä sekä sittemmin pulloissa jo usean vuoden ajan. Viinistä on kehittynyt uljasrakenteinen ja moniulotteinen arvoviini, joka kruunaa gastronomisen illan.

  • Chambolle Musigny 2017 - Burghound.com - USA - April 2019 - 90/100
  • Chambolle-Musigny 2017 - James Suckling - USA - February 2019 - 92/100
  • Chambolle-Musigny 2017 - Wine Spectator - May 2020 - 90/100
Vegaaninen
Vihreä valinta

Kasvuympäristö

Chambolle-Musigny on pieni mutta arvostettu kyläviinialue Côte d’Or’ssa, pohjois-Burgundissa. Sen punaviinejä kuvaillaan usein hienostuneen feminiinisiksi verrattuna maskuliinisempiin lähikyliin Vougeotiin, Morey-Saint-Denisiin tai Gevrey-Chambertiniin. Chambolle-Musignyn itään päin viettävien rinteiden maaperä sisältää arvostettua Jurakauden kalkkikiveä.

Valmistus

Keskimäärin 30-vuotiaiden Pinot Noir -köynnösten käsinpoimitut rypäleet on hellän murskauksen jälkeen käytetty viineiksi avoimissa astioissa. Viinejä on kypsytetty Louis Latourin oman tynnyriverstaan medium-paahdetuissa ranskalaisissa tammitynnyreissä (joista 20% oli uusia) 10-12kk ajan ennen blendaustaan ja pullotustaan.

Väri

Keskisyvä rubiini, reunoiltaan aavistuksen oranssiin vivahtava

Tuoksu

Hienostunut kirsikka, vadelma, ruusunmarja, boysenmarja, syksyisen metsän aromeja, aavistus jugurttia, pehmeää seetripuuta, runsaasti kuivattuja marjoja

Maku

Kuiva, tiiviin marjainen, hienostuneesti kehittynyt ja moniulotteinen kuivattuine marjoineen sekä taustalla havaittavine tammiaromeineen. Eloisa hapokkuus sekä ikenissä tuntuvat mutta pyöristyneet tanniinit kantavat uljaasti kokonaisuutta, jonka maku elää suussa erittäin pitkään. Tyylikäs, kehittynyt klassinen kokonaisuus upean gastronomisella rakenteella!

Ruokasuositus

Hienostunut viini nauttii punertavasta lihasta, riistalinnuista, sienistä ja yrteistä sekä hapokkaan marjaisista lisukkeista, mutta kestää myös rasvaa rakenteensa ansiosta.

Lammas
Liha
Nauta
Maa
Ranska
Alue
Bourgogne
Tuottaja
Maison Louis Latour
Appellaatio
AC Chambolle-Musigny
Rypälelajike
Pinot Noir
Alkoholipitoisuus
13,00 %
Sokeripitoisuus
0,00 g/l
Happopitoisuus
5,10 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
Louis Latour Chambolle-Musigny
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »