Louis Latour Château Corton Grancey

Château Corton Grancey Grand Cru 2019 – The Wine Advocate – 91/93+ pistettä

Maison Louis Latour on yksi Burgundin innovatiivisimmista tuottajista, jolla on yli 2 vuosisadan kokemus Burgundin historiallisesta viinintuotannosta. Vuonna 1797 perustettu Maison Louis Latour jatkaa yhä perheyhtiönä, nyt jo 11. sukupolvessa. Kansainvälistä mainetta nauttiva perhe valmistaa viinejä lukuisilla Burgundin ala-alueilla huolehtien rakkaan seutunsa kestävästä kehityksestä sekä arvokkaista perinteistä. Perheen viinitarha tarjoaa joka vuosi viinejä, jotka edustavat paitsi poikkeuksellista terroiriaan, myös Louis Latourin nimeen liitettävää mahtavaa laatua ja tinkimätöntä eleganssia.

Tämä Maison Louis Latourin valmistama viini on ainutlaatuista ylellisyyttä.  Viinin nimen "Grancey" oli Cortonin tiellä sijaitsevan linnan viimeisten omistajien nimi, ennen kuin Latour-perhe osti sen vuonna 1891. Viini on sekoitus viidestä Domaine Latour Corton Grand Cru -alueesta: Bressandes, Perrières, Grèves, Clos du Roi ja Chaumes, joiden osuudet vaihtelevat vuosikerrasta riippuen, viiniköynnösten keski-iän ollessa yli 40 vuotta. Yksittäisen kypsytyksen jälkeen vain parhaat tynnyrit kootaan Château Corton Granceyksi. Tämä on viini, jota valmistetaan vain, jos rypäleet ovat täydellisiä.

Château Corton Grancey Grand Cru 2019 – The Wine Advocate – 91/93+ pistettä

Wine Enthusiast - Dec 2015 - 93/100

Cellar Selection Wine Spectator - June 2015 - 90/100

Jancis Robinson - January 2014 - 17/20

Vegaaninen
Vihreä valinta

Kasvuympäristö

Aloxe-Corton, Côte de Beaune, Ranska. Marli- ja kalkkikivimaa.

Valmistus

Käsin poimituista tarkasti valikoiduista rypäleistä. Käyminen perinteisesti avoimissa altaissa, ikääntyminen 10-12 kuukautta ranskalaisissa keskipaahdetuissa tammitynnyreissä. Kestää ikääntymistä jopa 10-15 vuotta.

Väri

Rubiininpunainen

Tuoksu

Tumman kirsikkainen ja marjainen, kevyesti tamminen

Maku

Täyteläinen, raikkaat ja pehmeät tanniinit, tumman kirsikkainen ja marjainen

Ruokasuositus

Paahdetun naudanlihan, viiriäisen, ankan ja kypsien juustojen kanssa

Nauta
Riista
Maa
Ranska
Tuottaja
Maison Louis Latour
Appellaatio
AC Corton Grand Cru
Rypälelajike
100 % Pinot Noir
Alkoholipitoisuus
14,00 %
Sokeripitoisuus
0,00 g/l
Happopitoisuus
5,10 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
Louis Latour Château Corton Grancey Grand Cru
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »