Kukkainen, mentolinen ja pehmeän mantelinen
Maison Louis Latour on yksi Burgundin innovatiivisimmista tuottajista, jolla on yli 2 vuosisadan kokemus Burgundin historiallisesta viinintuotannosta. Vuonna 1797 perustettu Maison Louis Latour jatkaa yhä perheyhtiönä, nyt jo 11. sukupolvessa. Kansainvälistä mainetta nauttiva perhe valmistaa viinejä lukuisilla Burgundin ala-alueilla huolehtien rakkaan seutunsa kestävästä kehityksestä sekä arvokkaista perinteistä. Perheen viinitarha tarjoaa joka vuosi viinejä, jotka edustavat paitsi poikkeuksellista terroiriaan, myös Louis Latourin nimeen liitettävää mahtavaa laatua ja tinkimätöntä eleganssia.
Mâconnais'n eteläosassa sijaitsevat Saint-Véranin viinitarhat muodostavat "kullatun vyön" Pouilly-Fuissén ympärille. Alueen jurakauden kalkkimaaperä ja viinitarhan ihanteellinen sijainti yhdistyvät täydellisesti tuottamaan huippulaatuisia hedelmiä. Saint-Véran "Les Deux Moulins" on saanut nimensä kahdesta vesimyllystä, jotka sijaitsevat La Petite Grosne -joen varrella. Viinitarhoille satanut sadevesi suodattuu kalkkipitoisen kallioperän läpi, mineralisoiden kohti kuuluisaa Clunyn luostarikaupunkia virtaavan joen vettä. Sadonkorjuun jälkeen rypäleet fermentoidaan ruostumattomassa teräksessä hedelmien tuoreuden säilyttämiseksi. Hitaan, viileän käymisen ansioista viini säilyttää ansiokkaasti täyteläiset ja tiivistetyt makunsa.
Burgundi, Ranska
Mekaaninen keruu. Käyminen tapahtuu perinteisesti ruostumattomissa terästankeissa ja malolaktisella käymisellä. Kypsyminen teräksisissä altaissa noin 8- 10 kuukautta. Kestää vanhenemista pullossa 3-5 vuotta.
Vaaleankeltainen
Tuoksussa mentolin ja mantelin aromeja täydentää mieto muscat. Täyteläinen ja eloisa maku herkullisilla kukkaisilla vivahteilla.
Kuiva ja pyöreä maku, päärynää, persikkaa ja tuoretta mantelia. Kaunis pitkä suutuntuma ja täydellinen tasapaino voimakkuuden ja happamuuden välillä.
Simpukkarisotto, äyriäiset sekä kasvikset ja juustot