Louis Latour Saint-Véran "Les Deux Moulins"

Kukkainen, mentolinen ja pehmeän mantelinen

Maison Louis Latour on yksi Burgundin innovatiivisimmista tuottajista, jolla on yli 2 vuosisadan kokemus Burgundin historiallisesta viinintuotannosta. Vuonna 1797 perustettu Maison Louis Latour jatkaa yhä perheyhtiönä, nyt jo 11. sukupolvessa. Kansainvälistä mainetta nauttiva perhe valmistaa viinejä lukuisilla Burgundin ala-alueilla huolehtien rakkaan seutunsa kestävästä kehityksestä sekä arvokkaista perinteistä. Perheen viinitarha tarjoaa joka vuosi viinejä, jotka edustavat paitsi poikkeuksellista terroiriaan, myös Louis Latourin nimeen liitettävää mahtavaa laatua ja tinkimätöntä eleganssia.

Mâconnais'n eteläosassa sijaitsevat Saint-Véranin viinitarhat muodostavat "kullatun vyön" Pouilly-Fuissén ympärille. Alueen jurakauden kalkkimaaperä ja viinitarhan ihanteellinen sijainti yhdistyvät täydellisesti tuottamaan huippulaatuisia hedelmiä. Saint-Véran "Les Deux Moulins" on saanut nimensä kahdesta vesimyllystä, jotka sijaitsevat La Petite Grosne -joen varrella. Viinitarhoille satanut sadevesi suodattuu kalkkipitoisen kallioperän läpi, mineralisoiden kohti kuuluisaa Clunyn luostarikaupunkia virtaavan joen vettä. Sadonkorjuun jälkeen rypäleet fermentoidaan ruostumattomassa teräksessä hedelmien tuoreuden säilyttämiseksi. Hitaan, viileän käymisen ansioista viini säilyttää ansiokkaasti täyteläiset ja tiivistetyt makunsa.

Vegaaninen
Vihreä valinta

Kasvuympäristö

Burgundi, Ranska

Valmistus

Mekaaninen keruu. Käyminen tapahtuu perinteisesti ruostumattomissa terästankeissa ja malolaktisella käymisellä. Kypsyminen teräksisissä altaissa noin 8- 10 kuukautta. Kestää vanhenemista pullossa 3-5 vuotta.

Väri

Vaaleankeltainen

Tuoksu

Tuoksussa mentolin ja mantelin aromeja täydentää mieto muscat. Täyteläinen ja eloisa maku herkullisilla kukkaisilla ​​vivahteilla.

Maku

Kuiva ja pyöreä maku, päärynää, persikkaa ja tuoretta mantelia. Kaunis pitkä suutuntuma ja täydellinen tasapaino voimakkuuden ja happamuuden välillä.

Ruokasuositus

Simpukkarisotto, äyriäiset sekä kasvikset ja juustot

Äyriäiset
Juusto
Kasvis
Maa
Ranska
Alue
Bourgogne
Tuottaja
Maison Louis Latour
Appellaatio
AC Saint-Véran
Rypälelajike
Chardonnay
Alkoholipitoisuus
13,00 %
Sokeripitoisuus
0,20 g/l
Happopitoisuus
2,72 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Ravintolamyynti
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »