Louis Latour Grand Ardèche

Omenainen, hunajainen, mantelinen

Maison Louis Latour on yksi Burgundin innovatiivisimmista tuottajista, jolla on yli kahden vuosisadan kokemus Burgundin historiallisesta viinintuotannosta. Vuonna 1797 perustettu Maison Louis Latour jatkaa yhä perheyhtiönä, nyt jo 11. sukupolvessa. Kansainvälistä mainetta nauttiva perhe valmistaa viinejä lukuisilla Burgundin ala-alueilla huolehtien rakkaan seutunsa kestävästä kehityksestä sekä arvokkaista perinteistä. Perheen viinitarha tarjoaa joka vuosi viinejä, jotka edustavat paitsi poikkeuksellista terroiriaan, myös Louis Latourin nimeen liitettävää mahtavaa laatua ja tinkimätöntä eleganssia.

Liiketoiminnan laajentamiseksi Ardèche-joen laakso savi- ja kalkkikivipohjaisine maaperineen valittiin vuonna 1979 ihanteelliseksi paikaksi korkealaatuisten Chardonnay-viinien valmistukseen. Grand Ardèche tulee parhailta viinitarhoilta, jotka valitaan huolellisesti joka vuosi. Viini kypsyy noin 10 kuukautta Loiuis Latourin itse valmistamissa tammitynnyreissä, kuten Burgundin suuret viinit.

Vegaaninen
Vihreä valinta

Kasvuympäristö

Ardèche - Coteaux de l'Ardèche, Ranska. Savi- ja kalkkimaa.

Valmistus

Viini käy läpi malolaktisen käymisen. Kypsytys 8-10 kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä, joista 20 % on uusia.

Väri

Oljenkeltainen

Tuoksu

Vihreän omenan aromit, jotka kehittyvät hunaja- ja mantelituoksuiksi 2-3 vuoden ikääntymisen jälkeen.

Maku

Omenaista ja raikasta makua siivittää tasapainoinen pitkä ja sileä jälkimaku.

Ruokasuositus

Aperitiivi, äyriäiset, kala, tapas

Aperitiivi
Kala
Kasvis
Maa
Ranska
Alue
Rhône
Tuottaja
Maison Louis Latour
Appellaatio
IGP Ardèche
Rypälelajike
100 % Chardonnay
Alkoholipitoisuus
13,00 %
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Ravintolamyynti
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »