Louis Latour Rully

Vegaaninen akaasiakukkainen ja hasselpähkinäinen Chardonnay

Maison Louis Latour on yksi Burgundin innovatiivisimmista tuottajista, jolla on yli 2 vuosisadan kokemus Burgundin historiallisesta viinintuotannosta. Vuonna 1797 perustettu Maison Louis Latour jatkaa yhä perheyhtiönä, nyt jo 11. sukupolvessa. Kansainvälistä mainetta nauttiva perhe valmistaa viinejä lukuisilla Burgundin ala-alueilla huolehtien rakkaan seutunsa kestävästä kehityksestä sekä arvokkaista perinteistä. Perheen viinitarha tarjoaa joka vuosi viinejä, jotka edustavat paitsi poikkeuksellista terroiriaan, myös Louis Latourin nimeen liitettävää mahtavaa laatua ja tinkimätöntä eleganssia.

Historiallinen viinitila Corton Grancey Cuverie, Domaine Latourin sydän ja sielu, sijaitsee viinitarhojen keskellä Aloxe-Cortonin kylässä poikkeuksellisella paikalla, josta on unohtumattomat näkymät Cortonin rinteelle. Cuverien rakentaminen aloitettiin vuonna 1832, ollen tuolloin ensimmäinen tarkoitukseen suunniteltu ja rakennettu viinitila Ranskassa. Tila on rakennettu viiteen tasoon kukkulalle, joten kaikki viininvalmistusprosessin aikana tapahtuvat liikkeet voidaan suorittaa painovoiman avulla. Kaikki Domaine Louis Latour -viinit valmistetaan ja kypsytetään Corton Grancey Cuveriessa. Pinot Noir -rypäleet korjataan ja viedään pienissä koreissa Cuverie-pihalle, jossa ne punnitaan, lajitellaan ja niistä poistetaan kanta. Sen jälkeen ne kuljetetaan hissillä ensimmäiseen kerrokseen suurilla kaksiseinämäisillä metallivaunuilla. Vaunujen seinään voidaan laittaa kylmää tai kuumaa vettä säätämään rypäleiden lämpötilaa tarpeen mukaan. Viininvalmistusprosessin jokaista uutta vaihetta leimaa siirtyminen viinitilan seuraavaan kerrokseen, joka päättyy 20 metriä maan alle Corton Grand Cru Perrièresin kallioperään kaivettuihin historiallisiin kellareihin, joissa viinit kypsytetään tammitynnyreissä. Chardonnay-rypäleet puristetaan lajittelun jälkeen ja laitetaan sitten suoraan tynnyreihin koko viininvalmistusprosessin ajaksi.

Rully on ensimmäinen kylä Côte Chalonnaisessa, hieman Côte-d'Orista etelään. Kylän valkoviinien laatu on tulosta merli-kalkkikivimaaperän yhdistelmästä sijaiten hieman korkeammalla kuin Côte de Beaune, 230-300 metrin korkeudessa. Tässä Chardonnayssa yhdistyy hieno tuoreus ja kaunis anteliaisuus.

  • Rully blanc 2020 - James Suckling - September 2022 - USA - 90/100

 

Vegaaninen
Vihreä valinta

Kasvuympäristö

Rully on ensimmäinen kylä Côte Chalonnaisessa, hieman Côte-d'Orista etelään. Kylän valkoviinien laatu on tulosta merli-kalkkikivimaaperän yhdistelmästä sijaiten hieman korkeammalla kuin Côte de Beaune, 230-300 metrin korkeudessa. Tässä Chardonnayssa yhdistyy hieno tuoreus ja kaunis anteliaisuus.

Valmistus

Mekaaninen keruu. Perinteinen viininvalmistus ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa tynnyreissä. Lämpötilasäädetty täydellinen malolaktinen käyminen. Kypsyminen 8-10 kuukautta ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa astioissa. Kestää vanhenemista pullossa 2-3 vuotta.

Väri

Vaaleankeltainen

Tuoksu

Aistittavissa akaasiakukkien tuoksua ja hasselpähkinää

Maku

Hurmaava akaasiakukkien tuoksu ja pehmeä hasselpähkinäinen jälkimaku.

Ruokasuositus

Kala - äyriäiset - Kanin terriini - vuohenjuusto

Äyriäiset
Juusto
Kala
Maa
Ranska
Tuottaja
Maison Louis Latour
Appellaatio
AC Rully
Rypälelajike
100% Chardonnay
Alkoholipitoisuus
13,00 %
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Ravintolamyynti
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »