Kasvuympäristö
Ranska, AC Champagne
Valmistus
Roseesamppanja sisältää 50% Pinot Noir, 20% Chardonnay ja 15% Meaunier -lajikkeita. Pinot Noirista osa on käytetty punaviiniksi, osasta ainoastaan kirkas mehu on käytetty viineiksi muiden lajikkeiden tapaan. Lopullinen blendi sisältää yhteensä 15% punaviiniä edustaen roseesamppananjoiden runsaampaa tyyliä. Kuplakäymisen jälkeen viinin on annettu levätä pulloissaan hiivasakkoineen vähintään 15 kuukauden ajan ennen uudelleenkorkitustaan ja 9g/l sokeria sisältävän dosagen lisäystään.
Väri
Keskisyvä pihlajanmarjan punainen
Tuoksu
Makeita ja raikkaita punaisia marjoja, yrttejä, lempeän paahteinen, kuivattuja marjoja
Maku
Erittäin kuiva, runsaan hapokas, tiivis, moniulotteinen, täyteläinen, pitkä
Ruokasuositus
Sole meauniere, voissa paistetut kampasimpukat, Filet mignon, kokonaisena savustettu lohi
- Maa
-
Ranska
- Alue
-
Champagne
- Tuottaja
-
G.H. Martel
- Appellaatio
-
AC Champagne
- Rypälelajike
-
64% Pinot noir - Chardonnay 26% - Pinot Meunier 10% - AOC Champagne punaviini 15%
- Alkoholipitoisuus
-
12,00 %
- Sokeripitoisuus
-
9,10 g/l
- Happopitoisuus
-
6,30 g/l
- Pullokoko
-
0,375 l
- Pakkaustyyppi
-
Lasipullo
- Korkki
-
Luonnonkorkki
- Valikoimat
-
Alko, Ravintolamyynti
- Tuote Alkossa
-
G.H. Martel & Co Champagne Rosé Brut 0,375 l