G.H. Martel Rosé Brut 0.375 l

G.H. Martel Rosé – Champagnen suurimman perheviinitalon tiukkaa laatua

Vuonna 1869 perustetun samppanjatalon menestys kietoutuu Tabourinin ja Rapeneaun perheiden ympärille. Jo ennen oman samppanjan valmistusta Tabourinin perhe kasvatti viiniä Avenay Val d’Orin kylässä. Nykyään G.H.Martel omistaa 200 hehtaaria Chardonnay ja Pinot Noir –tarhoja, 22 000mkellaritilat ja 55 000 hehtolitran tuotantokapasiteetin, joissa vuosittain valmistuu yli 8 miljoonaa pulloa. G.H. Martel on ylivoimaisesti suurin perheomisteinen samppanjatalo.

Vuonna 2017 kellarimestari Christophe Rapeneau voitti vuoden maailman parhaan kuohuviinien tekijän tittelin!

Roseesamppanja sisältää 50% Pinot Noir, 20% Chardonnay ja 15% Meaunier -lajikkeita. Pinot Noirista osa on käytetty punaviiniksi, osasta ainoastaan kirkas mehu on käytetty viineiksi muiden lajikkeiden tapaan. Lopullinen blendi sisältää yhteensä 15% punaviiniä edustaen roseesamppananjoiden runsaampaa tyyliä. Kuplakäymisen jälkeen viinin on annettu levätä pulloissaan hiivasakkoineen vähintään 15 kuukauden ajan ennen uudelleen korkitustaan ja 9g/l sokeria sisältävän dosagen lisäystään.

 Keskisyvä pihlajanmarjan punainen viini tuoksuu sekä makeiden että raikkaiden marjojen kimaralta: siitä voi aistia mm.  metsämansikoita, vadelmaa ja punaherukkaa, joiden seasta paljastuu myös hienoisia yrttejä, veriappelsiinin kuorta ja lempeää mansikkapiirakkaista paahteisuutta. Suussa erittäin kuiva ja sivaltavan hapokas viini on alussa raikkaan marjainen, mutta todella tiiviin ja pitkän maun aikana moniulotteinen makumaailma esittelee niin kuivattuja hedelmiä kuin hiiva-autolyysista kertovia leipomonkin aromeja. Jälkimaku paljastaa myös hienoiset tanniinit korostaen viinin gastronomisuutta.

Decanter 2021 - Silver

 

Kasvuympäristö

Ranska, AC Champagne

Valmistus

Roseesamppanja sisältää 50% Pinot Noir, 20% Chardonnay ja 15% Meaunier -lajikkeita. Pinot Noirista osa on käytetty punaviiniksi, osasta ainoastaan kirkas mehu on käytetty viineiksi muiden lajikkeiden tapaan. Lopullinen blendi sisältää yhteensä 15% punaviiniä edustaen roseesamppananjoiden runsaampaa tyyliä. Kuplakäymisen jälkeen viinin on annettu levätä pulloissaan hiivasakkoineen vähintään 15 kuukauden ajan ennen uudelleenkorkitustaan ja 9g/l sokeria sisältävän dosagen lisäystään.

Väri

Keskisyvä pihlajanmarjan punainen

Tuoksu

Makeita ja raikkaita punaisia marjoja, yrttejä, lempeän paahteinen, kuivattuja marjoja

Maku

Erittäin kuiva, runsaan hapokas, tiivis, moniulotteinen, täyteläinen, pitkä

Ruokasuositus

Sole meauniere, voissa paistetut kampasimpukat, Filet mignon, kokonaisena savustettu lohi

Kala
Kana
Kasvis
Riista
Maa
Ranska
Alue
Champagne
Tuottaja
G.H. Martel
Appellaatio
AC Champagne
Rypälelajike
64% Pinot noir - Chardonnay 26% - Pinot Meunier 10% - AOC Champagne punaviini 15%
Alkoholipitoisuus
12,00 %
Sokeripitoisuus
9,10 g/l
Happopitoisuus
6,30 g/l
Pullokoko
0,375 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
G.H. Martel & Co Champagne Rosé Brut 0,375 l
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »