G.H. Martel Prestige Brut 1.5 l

Suomen 3. myydyin samppanjabrändi

Vuonna 1869 perustetun samppanjatalon menestys kietoutuu Tabourinin ja Rapeneaun perheiden ympärille. Jo ennen oman samppanjan valmistusta Tabourinin perhe kasvatti viiniä Avenay Val d’Orin kylässä. Nykyään G.H.Martel omistaa 200 hehtaaria Chardonnay ja Pinot Noir –tarhoja, 22 000mkellaritilat ja 55 000 hehtolitran tuotantokapasiteetin, joissa vuosittain valmistuu yli 8 miljoonaa pulloa. G.H. Martel on ylivoimaisesti suurin perheomisteinen samppanjatalo.

Vuonna 2017 kellarimestari Christophe Rapeneau voitti vuoden maailman parhaan kuohuviinien tekijän tittelin!

55% Pinot Noiria, 40% Chardonnayta ja 5% Meunieria sisältävä keskisyvä oljenkeltainen viini tuoksuu kypsän hedelmäiselle ja runsaan paahtoleipäiselle. Omenan ja sitruunan seasta löytyy keltaista luumua, tuoreita herneitä ja banaania. Hedelmäisyyttä seuraavat pullokypsytyksen aromit: paahtoleipää, voita, keksiä ja pähkinää. Suussa kuivaa ja hapokasta kokonaisuutta pyöristää runsas hedelmäisyys, ja runsaan moussen omaava viini toistaa maussa tuoksun aromit jättäen jälkeensä mineraalien ja hedelmien kirjon. Vakaata laatua hyvässä hinta-laatusuhteessa! 

Decanter 2021  - Bronze

 

Väri

Keskisyvä oljenkeltainen

Tuoksu

Tuoksuu kypsän hedelmäiselle ja runsaan paahtoleipäiselle. Omenan ja sitruunan seasta löytyy keltaista luumua, tuoreita herneitä ja banaania.

Maku

Hedelmäisyyttä seuraavat pullokypsytyksen aromit: paahtoleipää, voita, keksiä ja pähkinää. Suussa kuivaa ja hapokasta kokonaisuutta pyöristää runsas hedelmäisyys, ja runsaan moussen omaava viini toistaa maussa tuoksun aromit jättäen jälkeensä mineraalien ja hedelmien kirjon. Vakaata laatua hyvässä hinta-laatusuhteessa!

Ruokasuositus

Äyriäiset, kala, simpukat ja blini

Aperitiivi
Äyriäiset
Kala
Kasvis
Maa
Ranska
Alue
Champagne
Tuottaja
G.H. Martel
Appellaatio
AC Champagne
Rypälelajike
55% Pinot Noiria, 40% Chardonnayta ja 5% Meunieria
Alkoholipitoisuus
12,00 %
Sokeripitoisuus
11,00 g/l
Happopitoisuus
6,70 g/l
Pullokoko
1,5 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
GH Martel Prestige Brut magnum
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »