Calvet Crémant de Bordeaux Blanc de Noirs

Eloisa ja raikas, kypsän sitruksinen Crémant-kuohuviini

Rhonen Tain l’Hermitagessa viininviljelijäperheeseen vuonna 1799 syntynyt Jean Marie Calvet oli vasta 19-vuotias, kun hän päätti alkaa valmistaa viiniä omalla nimellään. Hän matkusteli pitkin Ranskan viinialueita opiskellen; ja vaikka hän asettuikin itse Bordeaux’hon, oli hänen kiinnostuksensa eri alueiden omalaatuisiin tyyleihin kuin ennustus: Nykyään Calvet tuottaa viiniä useilla klassisilla apellaatioilla Alsacesta Etelä-Ranskaan ja Burgundista Loireen.

Eloisa ja raikas, erittäin ilmeikäs ja kypsän sitruksinen kuohuviini, jossa maistuvat herkulliset sokeroidut hedelmät. Ylellinen vaalean oljenkeltainen väri ja erittäin hienot kuplat tuovat juhlan tuntua.

Vihreä valinta
Ympäristövastuullinen pakkaus

Kasvuympäristö

CREMANT DE BORDEAUX, Entre-Deux-Mersin alueen sydämestä, savi- ja kalkkikivimaa.

Valmistus

Käsinkeruu. Perinteinen viininvalmistusmenetelmä: käyminen kontrolloidussa lämpötilassa säilyttäen kuohuviinin tuoreuden. Kun viini on pullotettu, toinen käyminen 11 kuukautta. Kestää ikääntymistä 5-6 vuotta.

Väri

Vaalean oljenkeltainen, erittäin hienot kuplat

Tuoksu

Erittäin ilmeikäs, kypsän sitruksinen, jossa maistuu sokeroitua hedelmää

Maku

Eloisa ja raikas

Ruokasuositus

Herkullinen aperitiivina, kalan tai jälkiruokien seuralaisena.

Aperitiivi
Kala
Seurustelu
Maa
Ranska
Alue
Bordeaux
Tuottaja
J. Calvet
Appellaatio
AC Crémant de Bordeaux
Rypälelajike
100% Merlot
Alkoholipitoisuus
11,50 %
Sokeripitoisuus
11,50 g/l
Happopitoisuus
5,60 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
Calvet Crémant de Bordeaux Blanc de Noirs Brut
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »