Calvet Châteauneuf-du-Pape

Erinomainen ruokaviini

Calvet on Ranskan suurin maastaviejä, jonka viinit ovat klassisia alueensa edustajia sekä erinomaisia hinta-laatusuhteeltaan. Klassinen, puhdas ja muhkea Châteauneuf-du-Pape on erinomainen ruokaviini.

Rankojen poiston ja murskauksen jälkeen valikoidut Syrah, Grenache, Mourvedre, Counoise, Picardan, Cincault, Muscardin ja Terret Noir –rypäleet ovat käyneet 15 päivän ajan lämpökontrolloiduissa terästankeissa. Hellän puristuksen ja lajikkeiden sekoittamisen jälkeen viinin on annettu kypsyä useiden kuukausien ajan ennen filtteröintiä ja pullotustaan.

Keskisyvä rubiininpunainen viini tuoksuu rouheasti sekä mustille että punaisille marjoille, aavistuksen vaniljaiselle sekä fenkolille. Suussa kuiva, mutta muhkean marjainen, täyteläinen ja alueelleen tyypillisen ryhdikäs. Tarttuvat mutta kypsät tanniinit kantavat pitkään mausteista marjaisuutta kuin ruokaa kutsuen. Oivallinen lampaalle ja muulle voimakkaan makuiselle lihalle mutta myös uunissa valmistetulle fetapastalle tai grillatuille vihreille parmesaaniparsoille.

Kasvuympäristö

Châteauneuf-du-Pape, savea, hiekkaa ja kivenmurikoita sisältävät terassiviinitarhat

Valmistus

Rankojen poiston ja murskauksen jälkeen terassiviinitarhoilta tarkkaan valikoidut rypäleet ovat käyneet 15 päivän ajan lämpökontrolloiduissa terästankeissa. Hellä puristus, lajikkeiden sekoittaminen, kypsytys useiden kuukausien ajan, filtteröinti ja pullotus.

Väri

Keskisyvä rubiini

Tuoksu

Mustat ja punaiset marjat, vanilja, fenkoli

Maku

Kuiva, muhkean marjainen, täyteläinen ja ryhdikäs, kypsän tanniininen

Ruokasuositus

Lammas ja muut voimakkaan makuiset lihat, fetapasta, grillatut parmesaanilla gratinoidut parsat.

Juusto
Nauta
Maa
Ranska
Alue
Rhône
Tuottaja
J. Calvet
Appellaatio
AC Chateauneuf du Pape
Rypälelajike
70% Grenache - 20% Syrah - 10% Mourvèdre
Alkoholipitoisuus
15,00 %
Sokeripitoisuus
0,35 g/l
Happopitoisuus
3,17 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
Calvet Châteauneuf-du-Pape
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »