Kasvuympäristö
Côte des Bar. Aube. Blignyn kylä. 30 ha, 8 tonttia.
Blignyn ilmasto on hyvin ainutlaatuinen: ankara, mannermainen ja valtamerellinen, keskilämpötilan ollessa on 15 °C. Maaperällä on tärkeä rooli samppanjan tyylissä. Château de Blignystä, Marnoargileux (savi), koostuu Kimmeridgin kalkkikivestä. Rinteet ovat erittäin jyrkkiä.
Valmistus
Valmistetaan perinteisellä menetelmällä. Samppanja kypsyi sakkojen päällä 12 vuotta ja korkki vaihdettiin alkuvuodesta 2022.
Väri
Ylellisen vaaleankeltainen, hienostuneiden kuplien kera
Tuoksu
Aromaattinen, jossa mukana sitrushedelmiä, aavistus persikkaa ja päärynää, sekä hieman vaniljaa
Maku
Raikas, mineraalisen ja hedelmäinen, kokonaisuuden ollessa hienostuneen pyöreä
Ruokasuositus
Täydellinen samppanja aperitiiviksi, ruokaparina vasikanlihatartar.