Kasvuympäristö
Ribera del Duero, Kastilian ja Leónin autonomisella alueella Duero-joen varrelta. Kalkki-savi-maaperä.
Valmistus
Käsinkeruu. Kontrolloitu käyminen 28 asteessa alkuperäisten hiivojensa kanssa. Käyminen ja kylmämaserointi. Malolaktinen käyminen Neversin tammiastioissa. Kypsytys 12 kuukautta ranskalaisissa ja slovenialaisissa tammitynnyreissä, 3 kuukautta Neversin tammitynnyreissä.
Väri
Tumma syvän, mutta kirkkaan kirsikanpunainen, voimakkaita sinertäviä vivahteita
Tuoksu
Runsaan hedelmäinen, lisäksi vaniljan ja lakritsin aromeja
Maku
Tyylikäs, maukas ja raikas. Kypsät hedelmät yhdistyvät samettisiin tanniineihin, jotka tarjoavat erittäin miellyttävän suutuntuman ja erittäin tyylikkään kokonaisvaikutelman.
Ruokasuositus
Iberialaiset alkupalat, liharuoat, makkarat, pasta, lihakastikkeet (bolognese, cannelloni), siipikarja ja riisi, eksoottinen keittiö, pähkinät ja/tai hunaja
- Maa
-
Espanja
- Alue
-
Kastilia-Leon
- Tuottaja
-
Bodegas Pradorey
- Appellaatio
-
DO Ribera del Duero
- Rypälelajike
-
100 % Tempranillo
- Alkoholipitoisuus
-
14,50 %
- Sokeripitoisuus
-
1,70 g/l
- Happopitoisuus
-
5,61 g/l
- Pullokoko
-
0,75 l
- Pakkaustyyppi
-
Lasipullo
- Korkki
-
Luonnonkorkki
- Valikoimat
-
Alko
- Tuote Alkossa
-
Pradorey Adaro 2018