Château de Bligny 6 Cépages Champagne Brut Nature

6 eri rypälelajikkeen uniikki Château-samppanja

Château de Bligny on ainoa Château, joka nauttii Châteaun "tittelistä" Champagnen alueen viljelijänä. Château de Bligny on ainutlaatuinen Cotes des Barissa Blignyn kylässä sijaitseva tila, jolla on ennennäkemätön historia ja viininvalmistuksen perintö. Côte des Barin historiallinen symboli Château de Bligny on täydellinen esimerkki terroirin parantamisesta ihmisen taitojen ja kykyjen avulla. Ympäristön ja luonnon kunnioittaminen sekä jatkuva sitoutuminen kestävään kehitykseen on Château de Blignylle erityisen tärkeää ja tila onkin saavuttanut v. 2021 HVE-sertifikaatin tason 3! (HVE = Haute Valeur Environnementale).

Tämä samppanja on peräisin yhdestä terroirista: Le Clos, 0,89 ha, 6000 ploa jokaista satoa kohden. Vuonna 2004 Rapeneau-perhe loi äärimmäisen poikkeuksen: Champagnen ainoana Château-linnana, 6 eri lajikkeen uniikin viinin. 6 riviä rypäleitä, 1 rivi/tyyppi:
1/6 Chardonnay - 1/6 Pinot Noir - 1/6 Pinot Meunier.
1/6 Arbane (elävyys ja aromaattisuus).
1/6 Pinot Blanc (selkeys ja kiiltyys).
1/6 Petit Meslier (limetin ja violetin aromit).

Kasvuympäristö

Côte des Bar. Aube. Blignyn kylä. 30 ha, 8 tonttia. Blignyn ilmasto on hyvin ainutlaatuinen: ankara, mannermainen ja valtamerellinen, keskilämpötilan ollessa on 15 °C. Maaperällä on tärkeä osa samppanjan tyylissä. Château de Blignystä, Marnoargileux (savi), koostuu Kimmeridgin kalkkikivestä. Rinteet ovat erittäin jyrkkiä, mikä on Barrois'n viiniköynnöksille yksi erikoisominaisuuksista.

Väri

Kullankeltainen

Tuoksu

Eksoottiset (ananas, mango ja passionhedelmä) sekä vivahteita juuri leikatuista aromaattisista yrteistä (kuten korianteri ja basilika) sekä ripaus inkivääriä.

Maku

Aurinkoinen ja voimakkaan mehukas, jossa maun viimeistelee kauniit suussa sulavat katkerot

Ruokasuositus

Äyriäiset, aasialainen keittiö ja seurustelu.

Aasialainen
Äyriäiset
Seurustelu
Maa
Ranska
Alue
Champagne
Tuottaja
Château de Bligny
Appellaatio
AC Champagne
Rypälelajike
Chardonnay, Pinot Blanc, Pinot Meunier, Pinot Noir, Arbane, Petit Meslier
Alkoholipitoisuus
12,00 %
Sokeripitoisuus
1,00 g/l
Happopitoisuus
5,00 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
Château de Bligny 6 Cépages Champagne Brut Nature
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »