Askaneli Saperavi Qvevri

Georgian historiallinen Qvevri-viini

Askaneli Brothersin Saperavi Qvevri on punaviini legendaarisesta samannimisestä rypälelajikkeesta, joka on valmistettu saviastiassa - qvevri - perinteisellä Georgialaisella tekniikalla, joka sai Unescon aineettoman kulttuuriperinnön monumentin vuonna 2013. Tämä viini välittää loistavasti ainutlaatuisen rypäleen piirteet, jumalallisen voiman ja kevyen energian, luoden ainutlaatuiset aromit, runsaat tanniinit, korkeamman happamuuden sekä täyteläisen ja pitkäkestoisen samettisen lopputuloksen. Salaperäiset hienostuneet piirteet tekevät siitä ihanteellisen lahjan eksoottisten viinien ystäville.

Saperavi-viinitarhoista pidetään äärimmäisen hyvää huolta. Sadonkorjuuaika valitaan huolellisesti ja kypsät ja terveet rypäleniput valitaan pääviinintekijän valvonnassa. Kansainvälisten parhaiden käytäntöjen ja modernin viinintuotantoteknologian onnistuneen yhdistämisen ansiosta qvevrissä on mahdollista luoda täydellisesti tasapainoinen ja aromirikas uniikki viini.

HKIWSC International Wine & Spirit Competition 2021 - Silver
China Wine Competition 2021 - Gold
Mundus Vini, Weininger 2021 - Gold
Gilbert & Gaillard International Challenge 2021 - Gold

Kasvuympäristö

Kakheti, Georgia

Väri

Tumma rubiininpunainen

Tuoksu

Hienostuneet karhunvatukan, mustapippurin ja hapankirsikan aromit

Maku

Kuiva, karhunvatukkainen ja kirsikkainen, moitteeton tasapaino happamuuden sekä täyteläisen ja pitkäkestoisen samettisen lopputuloksen välillä

Maa
Georgia
Tuottaja
Askaneli
Appellaatio
Kakheti
Rypälelajike
Saperavi
Alkoholipitoisuus
13,00 %
Sokeripitoisuus
2,40 g/l
Happopitoisuus
5,80 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko
Tuote Alkossa
Askaneli Saperavi Qvevri
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »