Kasvuympäristö
Itäisen Sancerren kukkulat ovat maaperältään poikkeavia muuhun Sancerreen verraten. Maaperä on piikiveä ja savea. Maaperä antaa viineille erityisen tyylin ja onkin tehnyt “Silex” Sauvignon Blanceista erittäin kysyttyjä. Piikivellä on erityinen taipumus kerätä ja vapauttaa auringon lämpöä, siksi alueen rypäleetkin kypsyvät hieman aikaisemmin. Rypäleet ovat peräisin 35-vuotiaista köynnöksistä.
Valmistus
Valikoidut rypäleet on puristettu pneumaattisesti, jonka jälkeen niiden mehu on käytetty viileissä terästankeissa 7-15 päivän ajan. Pieni osa (5%) mehusta on käytetty ranskalaisissa tammitynnyreissä tuoden kokonaisuuteen mikro-oksidatiivista kompleksisuutta. Käymisen jälkeen viinien on annettu lisätä suutuntumaansa sakkojensa päällä 6kk ajan sekoittaen.
Väri
Vaalean kellertävä
Tuoksu
Pyöreä ja elegantti: valkoherukkaa, omenaa, sitruunaa, vastaleikattua ruohoa, piikiveä, karviaismarjaa
Maku
Suussa kuiva ja kohottavan hapokas, suuntuntumassa tuntuu runsautena myös pitkitetty sakkakontakti. Mineraalisuus kihelmöi miellyttävästi ikenissä. Makumaailma on tuoksun mukainen: sitruksinen omenaisuus, herukkaisuus ja yrttisyys jäävät kielelle kuin ruokaa odottaen.
Ruokasuositus
Kermaiset ja rasvaisuuttakin sisältävät ruoat: risotot, vuohenjuustot ja muut pehmeät juustot, tofu kookoskastikkeessa, sole meaunier ja muut laatukalat
Aasialainen Äyriäiset Juusto Kala
- Maa
-
Ranska
- Alue
-
Loire
- Tuottaja
-
J de Villebois
- Appellaatio
-
AC Sancerre
- Rypälelajike
-
100% Sauvignon Blanc
- Alkoholipitoisuus
-
13,00 %
- Sokeripitoisuus
-
0,37 g/l
- Happopitoisuus
-
3,89 g/l
- Pullokoko
-
0,75 l
- Pakkaustyyppi
-
Lasipullo
- Korkki
-
Luonnonkorkki
- Valikoimat
-
Alko, Ravintolamyynti
- Tuote Alkossa
-
J de Villebois Sancerre Silex