J de Villebois Sancerre “Silex”

Ympäristösertifioidun perhetuottajan premium sancerre

J. de Villebois on Loiren laaksoon ja sauvignon blanciin erikoistunut viinitalo, jolla on viinitarhoja niin Sancerressa, Tourainessa kuin Pouilly-Fuméssakin. Alun perin ranskasta lähtöisin oleva Villeboisin suvun jälkeläinen Joost de Willebois palasi Miguela vaimoineen juurilleen ja vuonna 2004 osti vanhan viinitilan, jolle ei suvun sisältä löytynyt jatkajaa. Pienen ystäväjoukon voimin he ovat sittemmin laajentaneet toimintaansa ja tuottavat nyt kokoelman elegantteja, perinteikkäitä Loiren alueiden sauvignoneja.

Ympäristösertifioidun perhetuottajan perinteikäs Sancerre, jota on välillä vaikeaa saada meille Suomeen maailmanlaajuisen maineensa vuoksi.

 Silex -nimi viittaa Sancerren ainutlaatuiseen maaperään, joka koostuu ikivanhasta merenpohjasta ja sisältää runsaasti vanhojen fossiilien piikiveä. Sancerren Sauvignon Blancin mineraalinen rakenne on syystä suosittu: viini on erinomainen gastronominen yhdistelmä niin kermaisuutta ja rasvaisuutta(kin) sisältäville ruoille kuin laadukkaille kaloille – ja mieltä kohottava aperitiivi. Vieraana tiedät olevasi arvostettu, kun pöydässä komeilee perhetuottajan premium sancerre.

Vegaaninen

Kasvuympäristö

Itäisen Sancerren kukkulat ovat maaperältään poikkeavia muuhun Sancerreen verraten. Maaperä on piikiveä ja savea. Maaperä antaa viineille erityisen tyylin ja onkin tehnyt “Silex” Sauvignon Blanceista erittäin kysyttyjä. Piikivellä on erityinen taipumus kerätä ja vapauttaa auringon lämpöä, siksi alueen rypäleetkin kypsyvät hieman aikaisemmin. Rypäleet ovat peräisin 35-vuotiaista köynnöksistä.

Valmistus

Valikoidut rypäleet on puristettu pneumaattisesti, jonka jälkeen niiden mehu on käytetty viileissä terästankeissa 7-15 päivän ajan. Pieni osa (5%) mehusta on käytetty ranskalaisissa tammitynnyreissä tuoden kokonaisuuteen mikro-oksidatiivista kompleksisuutta. Käymisen jälkeen viinien on annettu lisätä suutuntumaansa sakkojensa päällä 6kk ajan sekoittaen.

Väri

Vaalean kellertävä

Tuoksu

Pyöreä ja elegantti: valkoherukkaa, omenaa, sitruunaa, vastaleikattua ruohoa, piikiveä, karviaismarjaa

Maku

Suussa kuiva ja kohottavan hapokas, suuntuntumassa tuntuu runsautena myös pitkitetty sakkakontakti. Mineraalisuus kihelmöi miellyttävästi ikenissä. Makumaailma on tuoksun mukainen: sitruksinen omenaisuus, herukkaisuus ja yrttisyys jäävät kielelle kuin ruokaa odottaen.

Ruokasuositus

Kermaiset ja rasvaisuuttakin sisältävät ruoat: risotot, vuohenjuustot ja muut pehmeät juustot, tofu kookoskastikkeessa, sole meaunier ja muut laatukalat

Aasialainen
Äyriäiset
Juusto
Kala
Maa
Ranska
Alue
Loire
Tuottaja
J de Villebois
Appellaatio
AC Sancerre
Rypälelajike
100% Sauvignon Blanc
Alkoholipitoisuus
13,00 %
Sokeripitoisuus
0,37 g/l
Happopitoisuus
3,89 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
J de Villebois Sancerre Silex
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »