Louis Latour Chénas

Maison Louis Latour on yksi Burgundin innovatiivisimmista tuottajista, jolla on yli 2 vuosisadan kokemus Burgundin historiallisesta viinintuotannosta. Vuonna 1797 perustettu Maison Louis Latour jatkaa yhä perheyhtiönä, nyt jo 11. sukupolvessa. Kansainvälistä mainetta nauttiva perhe valmistaa viinejä lukuisilla Burgundin ala-alueilla huolehtien rakkaan seutunsa kestävästä kehityksestä sekä arvokkaista perinteistä. Perheen viinitarha tarjoaa joka vuosi viinejä, jotka edustavat paitsi poikkeuksellista terroiriaan, myös Louis Latourin nimeen liitettävää mahtavaa laatua ja tinkimätöntä eleganssia.

Burgundin suurin Grand Cru -omistaja, perheomisteinen Louis Latour on Bourgognen ja Ranskan lippulaivaviinitila. Louis Latour valmistaa viinejä Bourgognessa, Chablisissa, Beaujolais'ssa, Rhônessa ja Etelä-Ranskassa.

Louis Latour Chénas on yksi kymmenestä Beaujolais'n crusista, joka sijaitsee etelässä saaden maksimaalisesti aurinkoa ja tuottaen siten ihanteellisesti kypsyneitä rypäleitä. Rypäleet on fermentoitu kokonaisina avoimissa tynnyreissä. Ei tammen ikääntymistä. Kypsytys 10-12 kk ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa terässäiliöissä.

Vegaaninen
Vihreä valinta

Kasvuympäristö

Chénas on yksi kymmenestä Beaujolais'n crusista, joka sijaitsee ihanteellisella paikalla etelässä ja nauttii maksimaalisesta auringonpaisteesta. Tämä johtaa rypäleiden ihanteelliseen maksimaaliseen kypsyyteen.

Valmistus

Rypäleet fermentoidaan kokonaisina rypäleinä avoimissa tynnyreissä. Ei tammen ikääntymistä. Kypsytetty 10-12 kuukautta ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa säiliöissä.

Väri

Runsaanpunainen

Tuoksu

Hapankirsikkainen, kypsän karpaloinen, kevyen herukkainen

Maku

Louis Latour Chénas on runsaanpunainen keskitäyteläinen viini, jossa on pehmeät tanniinit. Tuoksussa metsävadelmia, kevyesti hapankirsikoita ja kypsiä karpaloita. Kevyitä mausteita ja kaunista hapokkuutta.

Ruokasuositus

Grillatun ruoan, kanan, vahvojen juustojen ja esim. joulukinkun kera.

Juusto
Nauta
Riista
Maa
Ranska
Alue
Bourgogne
Tuottaja
Maison Louis Latour
Appellaatio
AC Chénas
Rypälelajike
100 % Gamay
Alkoholipitoisuus
13,30 %
Sokeripitoisuus
0,10 g/l
Happopitoisuus
5,50 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »