La Chablisienne Chablis La Pierrelée

Luonteikas ja hienostunut

Viinitalon tarina alkoi vuonna 1923, kun muutamat viininviljelijät, rohkaistuna pappi Balitrandin aloitteesta, liittyivät yhteen selviytyäkseen ajan taloudellisista vaikeuksista ja perustivat osuuskunnan Chablis'n viiniviljelmien keskelle Burgundissa.

La Chablisienne tuottaa viinejä kaikilta Chablis'n viinitarhoilta, aina pienestä Petit Chablisista maailmankuuluun Château Grenouille Chablis Grand Cru -viiniin asti.

 Burgundissa, Chablis’n alkuperämaassa, vuosisatojen kuluessa Chablis’n laatu on muodostunut synonyymiksi loistavimmille viineille.

Chablis'n viininviljelyalue on yksi Ranskan vanhimmista ja maailman tunnetuimmista. Serein-joen molemmin puolin sijaitsevat viinitarhat ulottuvat 17 kunnan alueelle. Viinien ainutlaatuisen luonteen määrää pääasiassa "kimméridgien" -tyyppinen maaperä. Tämä poikkeuksellinen maaperä, jota löytyy vain harvoista paikoista maailmassa, antaa alueelle sen mineraalisuuden, hienouden ja vertaansa vailla olevan kristallisen sävyn.

Kypsytyspotentiaali: 10 vuotta

Kasvuympäristö

Rypäleet tulevat Chablis'n alueelta. Viinitarhojen keski-ikä: 20 vuotta.

Valmistus

Alkoholinen ja malolaktinen käyminen terästankeissa. Kypsyttäminen noin 12 kuukautta hienoilla hiivakannoilla, säiliöissä ja tammitynnyreissä.

Väri

Valkokultan sävyinen

Tuoksu

Raikas, elegantti, keskittynyt, syvän mineraalinen

Maku

Kuiva, hedelmäinen, suolainen, mineraalinen

Ruokasuositus

Kalat, miedot juustot, vuohenjuusto, kana

Juusto
Kala
Kana
Maa
Ranska
Alue
Bourgogne
Tuottaja
La Chablisienne
Appellaatio
AC Chablis
Alkoholipitoisuus
12,50 %
Sokeripitoisuus
1,50 g/l
Happopitoisuus
5,50 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Ravintolamyynti
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »