La Brique Brut

La Brique Cidre Bouché on laatuluokiteltu perinteinen normandialainen artesaanisiideri. Valmistus on sallittua ainoastaan hyväksytyistä siideriomenalajikkeista, ja myös niiden keskinäinen suhde on tarkoin määrätty. Omenat on pilkottu, puristettu, ja omenamäskin on annettu läpikäydä ”keeving” -asettuminen ennen luonnollista hidasta käymistään. Viiniä ei ole pastöroitu, ja sen luonne on siksi herttaisen maalaismainen.

 

Keskisyvän meripihkanvärisen siiderin tuoksu on rehevä: siitä voi aistia niin raikkaita omenoita kuin ylikypsiä ja hieman ruskettuneitakin, persikkaa ja ripauksen kaneliomenapiirakkaa. Suussa puolikuiva, mutta aitojen omenien happojen ansiosta raikas. (Ranskalaiset perinteiset siiderit eivät ole koskaan täysin kuivia, vaikka sana brut viittaakin kuivempaan tyyliin.) Täyteläinen suutuntuma pehmeine kuplineen vie kohti jälkimakua, joka on kuin omenakori: tulvillaan maalaismaista eloa.

Kasvuympäristö

Ranska, Normandia

Valmistus

Omenat murskataan, puristetaan jonka jälkeen omenamehulla on luontainen käyminen

Väri

Kullankeltainen

Tuoksu

Kypsän omenainen, hennon kanelinen, kevyen tallinen, runsas

Maku

Kuiva ja hapokas, toistaen tuoksun aromeja

Ruokasuositus

Juusto, kasvisruoka, pikkusuolainen

Juusto
Kasvis
Pasta
Maa
Ranska
Alue
Normandia
Tuottaja
La Brique
Alkoholipitoisuus
5,00 %
Sokeripitoisuus
30,00 g/l
Happopitoisuus
2,50 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Vähittäiskauppa, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
La Brique Brut
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »