GH Martel Rosé Brut

G.H. Martel Rosé – Champagnen suurimman perheviinitalon tiukkaa laatua

Roseesamppanja sisältää 50% Pinot Noir, 20% Chardonnay ja 15% Meaunier -lajikkeita. Pinot Noirista osa on käytetty punaviiniksi, osasta ainoastaan kirkas mehu on käytetty viineiksi muiden lajikkeiden tapaan. Lopullinen blendi sisältää yhteensä 15% punaviiniä edustaen roseesamppananjoiden runsaampaa tyyliä. Kuplakäymisen jälkeen viinin on annettu levätä pulloissaan hiivasakkoineen vähintään 15 kuukauden ajan ennen uudelleen korkitustaan ja 9g/l sokeria sisältävän dosagen lisäystään.

 

Keskisyvä pihlajanmarjan punainen viini tuoksuu sekä makeiden että raikkaiden marjojen kimaralta: siitä voi aistia mm.  metsämansikoita, vadelmaa ja punaherukkaa, joiden seasta paljastuu myös hienoisia yrttejä, veriappelsiinin kuorta ja lempeää mansikkapiirakkaista paahteisuutta. Suussa erittäin kuiva ja sivaltavan hapokas viini on alussa raikkaan marjainen, mutta todella tiiviin ja pitkän maun aikana moniulotteinen makumaailma esittelee niin kuivattuja hedelmiä kuin hiiva-autolyysista kertovia leipomonkin aromeja. Jälkimaku paljastaa myös hienoiset tanniinit korostaen viinin gastronomisuutta.

Väri

Keskisyvä pihlajanmarjan punainen

Tuoksu

makeita ja raikkaita punaisia marjoja, yrttejä, lempeän paahteinen, kuivattuja marjoja

Maku

Erittäin kuiva, runsaan hapokas, tiivis, moniulotteinen, täyteläinen, pitkä

Ruokasuositus

Sole meauniere, voissa paistetut kampasimpukat, Filet mignon, kokonaisena savustettu lohi

Maa
Ranska
Tuottaja
GH Martel
Appellaatio
AC Champagne
Alkoholipitoisuus
12,00 %
Sokeripitoisuus
9,10 g/l
Happopitoisuus
6,30 g/l
Pullokoko
0,375 l, 0,75 l
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Suoramyynti
Tuotteet Alkossa
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »