Dal Cero Selverello Cortona Syrah

Dal Cero Klanis – toscanalainen huippu-syrah

 

Toscanan sisämaassa, lähellä Trasimenon järveä ja Umbrian rajaa sijaitsee pieni ja verrattain nuori viinialue, Cortona DOC. Hurmaavan kukkulakaupungin laidalla sijaitsevien viinitarhojen ylpeys on Syrah-rypälelajike, joka menestyy erinomaisesti paikallisissa olosuhteissa. Alueen viinit ovat kovassa nosteessa ja (vielä) varsin hyvässä hinta-laatusuhteessa verrattuna maailmankuuluihin naapureihinsa Montepulcianoon ja Montalcinoon!

Klanis-nimisen viinitarhan Syrah-rypäleet poimitaan käsin, ja vain parhaat tertut valitaan Klanis-nimeä kantavaan viiniin. Viinimössä rypäleiden valikoiva tarkistus tapahtuu vielä kahdesti: sekä ennen rankojen poistoa että sen jälkeen. Hellästi murskatut rypäleet siirretään käymään lämpökontrolloiduissa terästankeissa, minkä jälkeen viinin annetaan edelleen maseroitua kuoriaineksensa kanssa. Malolaktisen käymisen jälkeen viiniä kypsytetään osin suurissa, osin pienemmissä tammitynnyreissä 16 kuukauden ajan, ja pullotuksen jälkeen vielä 8-10 kuukautta ennen myyntiin laskua.

Syvä purppuranpunainen viini tuoksuu mehevästi kypsille hedelmille ja marjoille kuten luumulle, karhunvatukoille, mustaherukoille ja mustikoille, ja tummaa tuoksua täydentävät suklaa, hasselpähkinä sekä ripaus vaniljaa. Suussa kuivan viinin muhkeaa hedelmää tasapainottavat ryhdikkäät hapot ja tuntuvat kypsät tanniinit. Erinomainen ruokaviini täydentää laadukkaat grillatut ja paahdetut pihvit, riistan ja kovat juustot pimeänä talvi-iltana.

Väri

Tiilenpunainen

Tuoksu

Mausteinen, kirsikkainen

Maku

Täyteläinen, keskitanniininen, mausteinen,pippurinen, kirsikkainen

Ruokasuositus

Nauta, riista, juustot, lammas

Maa
Italia
Tuottaja
Dal Cero
Appellaatio
DOC Cortona
Alkoholipitoisuus
14,00 %
Sokeripitoisuus
5,60 g/l
Happopitoisuus
6,40 g/l
Pullokoko
0,75 l
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Suoramyynti
Tuote Alkossa
Tenuta Montecchiesi Klanis Syrah 2012
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »