Dal Cero Vigneto Runcata Soave Superiore

Dal Cero Vigneto Runcata - Vuoden Valkoviini 2019

 

Runcata on Dal Ceron perheen Corte Giacobben tilan arvokkain palsta, joka sijaitsee kahden muinaisen tulivuoren välissä lounaisrinteessä 450 metrin korkeudella. Siellä kasvavat Garganega-rypäleet poimitaan käsin valikoiden kahden kierroksen taktiikalla, jotta kaikki rypäleet päätyvät viinikellariin optimaalisessa vaiheessa.

Premiumviiniin päätyy vain paras, ensiksi valunut kirkkain mehu, joka käytetään viiniksi osittain betonitynnyreissä, osittain suurissa tammisissa ovaalin muotoisissa astioissa. Käymisen jälkeen viini saa ikääntyä niin ikään suurissa 20 000 litran vanhoissa tammitynnyreissä vuoden ajan ennen pullotustaan.

Keskisyvä kullankeltainen viini tuoksuu mehevän hedelmäiselle: persikkaa, keltaista luumua, narsisseja ja kamomillaa täydentävät mantelit ja yrtit. Suussa kuiva, runsaan hedelmäinen ja hapoiltaan ryhdikäs, täyteläinen suutuntuma on suorastaan kermainen. Maku täydentyy maltillisella paahteisuudella sekä vulkaanista maaperää ilmaisevalla mineraalisuudella. Pitkä ja erittäin tiivis viini kestää mainiosti runsaan makuisetkin ruokakumppanit, ja toimii erinomaisesti sienirisoton, kampasimpukoiden, lohen ja muiden rasvaisten kalojen, pähkinäisten ja kermaisten kastikkeiden kera.

Väri

Valkokullankeltainen

Tuoksu

Mehevää hedelmäisyyttä, paahteisuutta ja mausteisuutta, myös leveää kermaisuutta

Maku

Hapokas mutta erittäin balansoitu ja ryhdikäs. Runsas, kuiva, yrittinen ja sitruksinen

Ruokasuositus

Rasvainen kala, possu ja kana sekä runsaat äyriäisherkut

Maa
Italia
Tuottaja
Dal Cero
Appellaatio
DOCG Soave Superiore
Alkoholipitoisuus
13,00 %
Sokeripitoisuus
3,00 g/l
Happopitoisuus
8,70 g/l
Pullokoko
0,75 l
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Suoramyynti
Tuote Alkossa
Dal Cero Vigneto Runcata 2016
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »