Suutuntumaltaan kermainen vanhojen köynnösten chardonnay Etelä-Burgundista
Château de la Greffière on 4 sukupolvea Etelä-Burgundissa viinejä viljellyt ja valmistanut perhetila. Yli 50-vuotiaiden viiniköynnösten chardonnay -rypäleet kasvavat Mâcon-La-Roche-Vineuse AC-alueella Mâconnaisissa. Viini on käytetty tammitynnyreissä ja saanut suutuntumaa hiivasakkansa päällä sekoittaen ja lopulta leväten, pullotukseensa saakka.
Kypsän hedelmäinen ja miedon tamminen, runsas chardonnay sopii mm. kermaiselle risotoille ja pastalle, kampasimpukalle ja haukimurekkeelle.
Yli 50-vuotiaat viiniköynnökset kasvavat Mâconnaisin ala-alueen Mâcon-La-Roche-Vineusen aurinkoisilla rinteillä, kalkkisessa savimaassa
Yli 50-vuotiaiden köynnösten rypäleet on kerätty käsin, ja niistä hellästi puristettu mehu on käytetty tammitynnyreissä. Viinin on annettu lisätä suutuntumaa hiivasakkojensa päällä eri-ikäisissä tammitynnyreissä, säännöllisesti sekoittaen ja lopuksi leväten. Luonnollisesti laskeutunut hiivasakka on erotettu kirkkaasta viinistä, joka on pullotettu ilman filtteröintiä.
Keskisyvä oljenkeltainen
Runsas: kypsää hunajamelonia, aprikoosia, omenaa, keltaista luumua ja aavistuksen kermaa
Kuiva ja kypsän hedelmäinen, maku täydentyy kamomillalla ja voilla. Runsas, raikas hapokkuus tasapainottaa pulleaa suuntuntumaa ja runsasta hedelmäisyyttä tehden kokonaisuudesta erinomaisen ruokaviinin.
Kermaiset risotto ja pastat, kampasimpukka, haukimureke