Dupont 15YO

Vuodesta 1887 lähtien calvadosta tuottaneen Dupontin perheen 15-vuotias on intensiivinen, pehmeä ja moniulotteinen laatucalvados, joka nauttii laatustatusta AC Calvados du Pays d’Auge.

 Eri omenalajikkeet (80% bittersweet: ”katkeran makea” ja 20% sharp: ”hapan”) on poimittu omissa ihanteellisissa aikatauluissaan syyskuun ja marraskuun välillä. Murskauksen ja puristuksen jälkeen omenamehu on käytetty välittömästi siideriksi, joka on 6kk asettumisen jälkeen tislattu kahteen kertaan. 15 ans merkitsee sitä, että calvados on saanut kypsyä vähintään 15 vuoden ajan paahdetuissa, 400 litran tammitynnyreissä, ja pullotettu vasta tilauksesta.

 

Kirkas, kullanvärinen ja lasin reunoilla hienoisesti kyynelehtivä calvados tuoksuu intensiivisesti ylikypsille omenoille, seetripuulle, vaniljalle, omenankukille ja mandariinin kuorille. Suussa se on samaan aikaan sekä voimakas että pehmeä, intensiiviset omenaiset ja puun tuomat pähkinäiset sekä vaniljaiset aromit vuorottelevat eloisasti ja pitkään.

Kasvuympäristö

Ranska, Normandia, AC Calvados du Pays d’Auge

Valmistus

80% bittersweet, 20% sharp -omenalajikkeet, murskaus ja puristus, välitön käyttäminen siideriksi, ja tuplatislaus 6kk asettumisen jälkeen. Kypsytys vähintään 15 vuoden ajan paahdetuissa 400l tammitynnyreissä.

Väri

Kullanvärinen

Tuoksu

Ylikypsät omenat, seettripuu, vanilja, omenakukat, mandariinin kuori

Maku

Intensiivinen, pehmeä, täyteläinen, omenainen, pähkinäinen, eloisa ja pitkä

Ruokasuositus

Tumma suklaa, Tarte Tatin, kauraomenapaistos

Maa
Ranska
Alue
Normandia
Tuottaja
Famille Dupont
Alkoholipitoisuus
42,00 %
Pullokoko
0,5 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Kierrekapseli
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
Dupont Calvados 15YO
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »