Château Saint-Benazit Madiran

Pyreneiden jylhien vuorten juurella sijaitsee Madiranin upea viinialue, paikka, jossa valmistetaan vuosisatoja vanhoilla perinteillä viiniä. Madiranin keskiaikainen kylä on ollut tunnettu viineistään jo 1000-luvulta lähtien. Alueella on rikas historia; benediktiinimunkit perustivat Madriranin luostarin vuonna 1030. Madiranin kulta-aikana pidetään usein 16. - 18. vuosisatoja, jolloin alue oli kuninkaallisten suosiossa ja tunnettu "Seigneurin viininä, joka ikääntyy äärimmäisen hyvin". 


Madiranin alueen viininvalmistuksen ydin on paikallinen Tannat-rypälelajike. Chateau Saint Benazitin viinitarhat ulottuvat 23 hehtaarin alueelle, jossa Tannat- ja Cabernet-Sauvignon-rypäleet kukoistavat. Alueen pohjoinen mikroilmasto ja alkuperäislajikkeet tekevät viineistä hedelmäisen raikkaita.

 

Ympäristövastuullinen pakkaus

Kasvuympäristö

Lounais-Ranska, Madiran AOC

Valmistus

Malolaktisen käymisen jälkeen viinit sekoitetaan. Niitä kypsytetään ranskalaisissa tammitynnyreissä, joista kolmasosa on uusia, 11 kuukauden ajan. Tämän jälkeen ne viipyvät 4 kuukautta ruostumattomissa terästankeissa, mikä luo lopputulokseen harmoniaa.

Väri

Tummanpunainen

Tuoksu

Tummat marjat, mausteisuus ja kevyt tallisuus

Maku

Karhunvatukka, mustaherukka, kevyt mausteisuus ja pehmeät tanniinit

Ruokasuositus

Sopii hyvin ankan kanssa, joka on tarjoiltu vadelmamausteisen kastikkeen kera tai yksinkertaisesti kylmien liharuokien, maalaisterrinen tai paikallisen kinkun kanssa.

Nauta
Riista
Maa
Ranska
Alue
Lounais-Ranska
Tuottaja
Plaimont Producteurs
Appellaatio
AOC Madiran
Rypälelajike
Tannat Cabernet Sauvignon Cabernet Franc
Alkoholipitoisuus
14,50 %
Sokeripitoisuus
2,30 g/l
Happopitoisuus
4,60 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko
Tuote Alkossa
Chateau Saint-Benazit Madiran
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »