Dupont Cidre Reserve

Normandialainen Dupontin perhe on tuottanut siidereitä ja calvadosta vuodesta 1887 lähtien. Etienne Dupont on johtanut taloa viimeiset 25 vuotta tutkien myös viinien ja konjakkien valmistuksessa käytettäviä tekniikoita, tuloksenaan ennenkuulumattomia terroir- ja vuosikertasiidereitä sekä niiden huolellisesti harkittuja sekoituksia. Yhtenä heidän erikoisuutenaan on vanhoissa calvadostynnyreissä kypsytetty vuosikertasiideri, joka viinin tapaan nauttii myös pullossa ikääntymisestä!

Dupont Cidre Reserve Calvados Cask – siideri on valmistettu 67% makeankirpeistä ja 33% hapokkaista laatuomenalajikkeista, jotka kasvavat marmoria sisältävässä ravinteiltaan niukassa savimaassa. Viilihiivoilla käytetyn siiderin on annettu nauttia sakkakontaktista (sur lie) viinien tapaan, jonka jälkeen sitä on kypsytetty vanhoissa 400 litran calvadostynnyreissä. Pastöroimaton ja hienosakkaa sisältävä siideri kypsyy edelleen pulloissa, ja sitä voidaan ikäännyttää 4-5 vuotta oikein varastoituna.

Oljenkeltainen, hieman samea siideri tuoksuu kepeästi omenapaistokselle, päärynöille sekä leivontamausteille. Suussa puolikuiva, lempeästi kupliva ja herkkä siideri tarjoilee mm. ananasta, sitruunaa ja lempeitä calvadoksen aromeja. Maku on aito, eläväinen ja erittäin pitkä. Laadukas siideri sopii niin aperitiiviksi kuin maustetun vaalean lihan kumppaniksi – loistava myös omenaisille piiraille!

Väri

Samea oljenkeltainen

Tuoksu

Kepeä omenapaistos sekä kevyen päärynäinen ja leivontamausteinen

Maku

Puolikuiva, lempeästi kupliva sekä aito ja herkkä. Eläväinen ja erittäin pitkä toistaen tuoksun aromeja.

Ruokasuositus

Laadukas siideri sopii niin aperitiiviksi kuin maustetun vaalean lihan kumppaniksi – loistava myös omenaisille piiraille!

Maa
Ranska
Tuottaja
Famille Dupont
Alkoholipitoisuus
8,00 %
Sokeripitoisuus
29,70 g/l
Pullokoko
0,75 l
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko
Tuote Alkossa
Dupont Cidre Reserve Calvados Cask 2017
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »